Ignas Juškevičius, Verslosavaite.lt   
2010 05 21, 13:19
A. Vilčinskas: „Kuris kitas miestas taip švenčia savo gimtadienį? Tik Kaunas!“

Image
Kaunas
Gausybė žymių muzikantų, koncertų, mugių ir kitų renginių įsuks kauniečius ir miesto svečius į tris dienas truksiantį Kauno gimtadienį. Mintimis apie Kauno miesto gimtadienio šventę sutiko pasidalinti Albinas Vilčinskas, šventę organizuojančio Kauno kultūros centro „Tautos namai“ direktorius.

 

Šis renginys vyksta jau daugiau nei 10-metį. Ar galite palyginti kaip pasikeitė „Kauno miesto diena“ renginys per tiek metų?

reklama

 

Šį renginį organizuoju tik antrus metus, tačiau tikrai galiu pasakyti, kad kiekvienais metais jis tampa vis labiau patrauklesniu, švaresniu, ir kas dar svarbiau – „kaunietiškesniu“.

 

Aišku, vienais metais renginys būna didesnis, kitais mažesnis, tačiau lankytojų visada sulaukia daug.

 

Ką jums asmeniškai reiškia šis renginys?

 

Esu gimęs ne Kaune, tačiau dabar Kauno tikrai neišmainyčiau į jokį kitą miestą. Esu šios šventės organizatorius ir darbo grupės vadovas, tai didžiulė atsakomybė, tačiau ir didelė garbė.

 

Būti šventės organizatoriumi, darbo grupės vadovu – didele atsakomybė tačiau dar didesnė garbė. Kauno dienos man - linksmumo, šilumos ir susitelkimo dienos.

 

„Kauno miesto diena“ – visada spalvingas ir intriguojantis renginys. Kaip žadate nustebinti šį kartą kauniečius ir į Kauną atvyksiančius svečius?

 

Be didelių koncertų ir mugių ši šventė neįsivaizduojama. Todėl pasistengėme, kad ir vėl koncertuotų kuo daugiau grupių. Net iš Airijos atvyks grupė „The Classic Beatles“ ir su Kauno miesto simfoniniu orkestru atliks įspūdingą programą „Bitlų dainos Kaune“.

 

Aišku būtinai pasirodys ir mylimiausias Kauno choras – Kauno Šampaninis choras, pasirodys ir M. Mikutavičius. Miestiečius ir svečius bandysime nustebinti Baltijos šalyse vieninteliais gatvių vargonais, kurie buvo labai populiarūs prieš kelis šimtus metų.

 

Renginys yra tapęs tradiciniu. Iš kur semiatės idėjų ir minčių renginio programai ruošti?

 

Kauniečiai yra labai kritiški, todėl visada stengiamės įsigilinti ir į tai ką jie mums siūlo.

 

Todėl, tik pasibaigus vienai „Kauno miesto dienų“ šventei iškarto pradedame galvoti apie kitų metų šventę. O idėjų semiamės iš visur, jų pilna aplink, tik reikia mokėt jas pamatyti, pagauti ir realizuoti.

 

Ar kauniečiai pateikia kokių nors specialių pageidavimų renginiui?

 

Kaip jau minėjau – kauniečiai yra labai kritiški ir reiklūs, todėl mums, organizatoriams, neleidžia „nuklysti į lankas“. Visada sulaukiame pasiūlymų prieš šventę ir po jos. Tačiau mus tai žavi, matome, kad kauniečiai nori dalyvauti savo miesto šventėse.

 

Renginyje dalyvaus ir nemažai garsių Lietuvos atlikėjų. Ar nėra sunku juos prisikviesti į šį renginį?

 

Dažnai pagalvoju, kad Lietuvos atlikėjams jau tampa prestižo reikalu būti pakviestiems į Kauno miesto šventę. Drąsiai pasakysiu – o kuris kitas Lietuvos miestas taip švenčia savo miesto gimtadienį? Tik Kaunas! Tuo jis man ir mielas.

 

O atlikėjams tai – svarbi arena parodyti save ir savo kūrybą, publika čia visada entuziastingai nusiteikusi, todėl problemų nebūna.

 

Ko palinkėtume renginio dalyviams ir svečiams?

 

Linkiu saulės, saulės, saulės ir akimirkų, kurios ir labiausiai nuliūdusi veidą, bent vienam savaitgaliui papuoš šypsena. Su miesto švente!

 

„Kauno miesto diena“ renginys vyks gegužės 21-23 dienomis. Daugiau informacijos: http://www.tautosnamai.lt/kauno-miesto-diena-2010

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: