Kultūra

Rugpjūčio 19 d., penktadienį, 16 val. atidaroma tryliktojo fotomeno festivalio „Kaunas Photo“ pagrindinė paroda – „Gatvės vertė“, festivalio dalyvavimo didelio masto Europos bendradarbiavimo projekte rezultatas.

Tarptautinis projektas „CreArt“, kurio vienas iš partnerių yra Vilniaus rotušė, balandžio 30 – gegužės 2 d. į Užupio inkubatorių sukvietė meno kūrėjų ir kuratorių iš visos Europos.

Liepos 10 d., 18 val., Ryšių istorijos muziejuje, Kaune, atidaroma tarptautinė paroda, kurios autoriai – penki kultūrinio bendradarbiavimo projekto „CreArt“ dalyviai iš Ispanijos, Italijos, Portugalijos ir Kroatijos, du mėnesius kūrę rezidencijoje netoli Aleksoto tilto.

Užburiantys vaizdai, ore tvyranti istorija, nuostabi gamta – tai kiekvienam, kuris nori pabėgti nuo kasdienybės ir apsilankys viename iš Lietuvos dvarų. Sakote, jog  Lietuvoje sunku rasti tai, kas dar nustebintų?

„Esu ir autorius, ir leidėjas, ir knygnešys.“ Tokiais žodžiais save apibūdina Vytautas Račickas – vienas mėgstamiausių ir labiausiai skaitomų vaikų ir jaunimo rašytojų, kurio bibliografijoje puikuojasi net trisdešimt dvi knygos. Geriausios 2014 m. knygos rinkimuose, knygų paaugliams kategorijoje, geriausia išrinkta Vytauto Račicko apysaka „Aš, dviratis, pirmoji meilė ir sumuštiniai su sliekais“.

Tarptautinio kultūrinio projekto CreArt iniciatyvos Lietuvoje į įvairias kūrybines veiklas kasmet įtraukia kelis tūkstančius žmonių.

Jaunosios kartos rašytoja Monika Budinaitė-Žadeikienė pirmadienį pristatė mįslingą video užuominą apie ką tik Lietuvos knygynuose pasirodžiusį savo romaną „Kanifolijos dulkėse“.

„Leiskite man įeiti į jus ir palinksminti jus“, – tokią linksmą žinią Lietuvai siunčia Robbie Williamsas. Atlikėjas koncertą surengs kitų metų balandžio 5-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Jau šį penktadienį, spalio 3-ąją, Kauno „Žalgirio“ erdves užtvindys nemirtinga grupės „Pink Floyd“ muzika. Geriausiu pasaulyje „Pink Floyd“ šou vadinamo „Brit Floyd“ koncerto nekantriai laukia ir Lietuvos roko lyderiai – tarp jų legendinės grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Penktadienį Kaune įvyko tremtinių atminimui skirtos akcijos „Mes niekad nepamiršim“ uždarymo renginys, kuriame Kauno regionui buvo pristatyti ir neseniai įvykusios ekspedicijos „Misija Sibiras'14“ įspūdžiai.

Socialinė akcija „Mes niekad nepamiršim“ sulaukia vis daugiau jaunimo palaikymo. Močiutės nuotrauką iš tremties akcijai atsiuntusi savanorių koordinatorė Almanė Pakrijauskaitė sako, kad praeitis ir mūsų šaknys yra mūsų dalis ir to išsaugojimas priklauso tik nuo jaunimo.

Trečiadienį vakare Kauno „Žalgirio“ arenoje susirinkusiųjų ausis glostė sero Tomo Joneso (74 m.) balsas.

„Karklė Live Music Beach“ scenarijus jau puošiasi pirmosiomis žvaigždėmis - rugpjūčio 15-17 d. vėl lauks bemiegės naktys su kokybiškos muzikos flagmanais iš Lietuvos ir svetur, skelbia organizatoriai.

Žolinės savaitgalį, rugpjūčio 16–18 d., Karklės kaimelyje vykęs muzikos festivalis „Karklė Live Music Beach 2013“ sutraukė tūkstantines minias norinčių papramogauti, pasiklausyti kokybiškos muzikos ir keturioms dienoms ištrūkti iš miesto.

Pasirengimo šeštadienį vyksiančiam grupės „Depeche Mode“ koncertui darbai įsibėgėjo – Vingio parke nuo antradienio kyla šešių aukštų gyvenamojo namo dydžio scena, į Vilnių jau atvyko dalis su grupe koncertų turuose dirbančios komandos.

Britų dainininkas Robbie Williamsas paskelbė, kad, praėjus dešimčiai metų po jo legendinių pasirodymų Nebvorto parke Anglijoje, šios vasaros turo „Take The Crown“ koncertas bus nufilmuotas vieninteliame mieste – rugpjūčio 20-ąją tai įvyks Estijos sostinėje Taline.

Stipriai sugroti, stipriai įdegti ir rytą atsibusti nežinia kieno palapinėje – šiaurietišku santūrumu nepasižymintys „The Rasmus” nekantriai laukia susitikimo su ištikimais fanais Lietuvoje po dvejų metų pertraukos bei yra nusiteikę išspausti šimtą procentų malonumo iš savo pasirodymo festivalyje „Karklė Live Music Beach“.

Įpusėjus vasarai, Kauno rajone įsikūrusiame Kulautuvos miestelyje vėl skambės „Akacijų alėjos“ akordai. Visų pamėgtas ir taip laukiamas tryliktas festivalis vis gausėjantį klausytojų ratą sukvies nauju laiku – liepos 13 dieną.

Vėjo plaukuose, geros muzikos ausyse ir hipiškų įspūdžių išsiilgusi publika įkvėpė „Karklė Live Music Beach“ organizatorius pakoreguoti savo planus.

Bundanti gamta ir šylantys orai vis stipriau įsuka pasiruošimo festivaliui „Karklė Live Music Beach 2013” darbų karuselę. 

< Ankstesnis Kitas >

Rezultatai 1 - 20 is 148

reklama