VersloSavaite.lt   
2012 07 13, 14:52
Psichologo konsultacija. Per metus labai pasikeičiau, kodėl tai galėjo įvykti?

Lina Jundulaitė
Lina Jundulaitė
„Nesuprantu, kas man darosi. Dėl savo bjauraus elgesio pradedu, net pati savęs neapkęsti. Tai jau trunka gan ilgai, daugiau nei 1 metai. Mano nuotaikų kaita labai didelė: vieną minutę aš linksma, galiu juokauti ir reikia menkiausio dalyko, kad pulčiau į isteriją, arba net nereikia nieko, kad imčiau lieti blogas emocijas. Kas man pasidarė? Ar tai pasikeitęs mano charakteris? Ar kažkokia depresija? Kur kreiptis?“, klausia VersloSavaite.lt skaitytoja. Konsultuoja psichologė Lina Jundulaitė.

 

Klausimas. Man 21 m. Nesuprantu, kas man darosi. Dėl savo bjauraus elgesio pradedu, net pati savęs neapkęsti. Tai jau trunka gan ilgai, daugiau nei 1 metai. Mano nuotaikų kaita labai didelė: vieną minutę aš linksma, galiu juokauti ir reikia menkiausio dalyko, kad pulčiau į isteriją, arba net nereikia nieko, kad imčiau lieti blogas emocijas.

reklama

 

Susimąsčius dažnai norisi pradėti verkti dėl nieko. Dažnai jaučiu nuovargį, labai nebepasitikiu savimi, net sunku bendrauti su žmonėmis, ypač didesnėje grupėje. Prieš pora metų buvau priešingybė dabartinei pačiai sau. Būdavau linksma, dabar manyje vien liūdesys, vienišumo jausmas... Kas man pasidarė? Ar tai pasikeitęs mano charakteris? Ar kažkokia depresija? Kur kreiptis?

 

Atsakymas.

 

Laba diena,

ne taip paprasta atlaikyti tokį emocijų srautą, tikiu, kad tai labai vargina ir įneša daug sumaišties, tuo labiau, kad tokia būsena jau tęsiasi ne tokį trumpą laiko tarpą. Galbūt prieš metus įvyko kas nors, kas jus taip išbalansavo? Pakeitėte gyvinamą vietą, ko nors netekote? Deja, tai tik spėliojimai, dėl to reiktų realios konsultacijos. Tad sveikintina, kad ieškote pagalbos.

 

Deja, ši konsultacija gali būti naudinga tik nukreipimu toliau ieškoti pagalbos. Neminėjote, iš kokio miesto esate, tad sunku rekomenduoti ką nors konkrečiau. Tačiau čia keletas galimų variantų:

 

                    Kai būna labai sunku ar tiesiog reikia su kuo nors pasikalbėti, galima naudotis Jaunimo Linija 880028888 (http://www.jaunimolinija.lt/telefonas).

                    Jeigu studijuojate, mokymosi įstaigoje turtų būti psichologai, kurie teikia nemokamas konsultacijas.

                    Taip pat galima kreiptis dėl konsultacijų į privačias įstaigas:

o                    Invito (Vilnius) http://www.manopsichologas.lt/lt/paslaugos.html;

o                    Galimybių vystymosi centras (http://www.gvc.lt/lt/kontaktai);

o                    Ispado Kaune (http://www.ispado.lt/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=85%3Ajolanta%C5%BEilinskien%C4%97&Itemid=119&lang=lt) ir kitur.

 

Sėkmės

 

Užduokite savo klausimą psichologui el. paštu This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it arba užpildę šią formą.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: