Kultūra

Gausybė žymių muzikantų, koncertų, mugių ir kitų renginių įsuks kauniečius ir miesto svečius į tris dienas truksiantį Kauno gimtadienį. Mintimis apie Kauno miesto gimtadienio šventę sutiko pasidalinti Albinas Vilčinskas, šventę organizuojančio Kauno kultūros centro „Tautos namai“ direktorius.

Šį savaitgalį Kauno miesto šventėje koncertuosiantis atlikėjas Marijonas Mikutavičius  interviu Verslosavaite.lt neslėpė gerų prisiminimų apie Kauną, tačiau paminėjo, kad miestui trūksta gyvybės.

Šį savaitgalį vyksiančioje miesto šventėje kauniečiai ir miesto svečiai išvys iki tol Lietuvoje nematytą šventės akcentą – gatvės arba mugės vargonus.

Per 2009 metus šalies muziejuose apsilankė 2,8 mln. lankytojų. Tačiau pastaraisiais metais augęs muziejų lankytojų skaičius 2009 m. sumažėjo 342 tūkst., arba 10 procentų, informuoja Statistikos departamentas.

Jau gegužės 15 dieną prasidės pavasario festivalis „Čia visa Lietuva“. Tarptautinę šeimos dieną tėvai, vaikai ir seneliai kviečiami pasitikti lietuviškų tradicijų ir pramogų apsuptyje.

Du didžiųjų XX a. pasaulinių karų mūšiai atgims kasmetiniame tarptautiniame karo istorijos festivalyje „Muziejų naktis Kauno IX forto muziejuje“.

Šį savaitgalį, gegužės 8–9 dienomis, Kaune vyks jau trečiasis Lietuvos studentų folkloro festivalis „O kieno žali sodai 2010“, į vieną vietą subursiantis pustrečio šimto liaudies muzikos atlikėjų.

Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtino, kad koncertinės įstaigos Kauno bigbendo naujuoju vadovu bus Arvydas Butas. Šias pareigas jis pradės eiti nuo gegužės 1 dienos.

Praeityje garsus šokėjas, o dabar žinomas treneris Česlovas Norvaiša sako, kad žmonėms visada patiko šokiai, o dabar tai gerai atspindi televizijos projektai.

Apie tai, kuo kauniečius ir miesto svečius šiemet nudžiugins gegužės 1–2 dienomis rengiamos 45 - osios, jubiliejinės, tarptautinės sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora“ Verslosavaite.lt žurnalistas kalbėjosi su jas organizuojančio Kauno kultūros centro „Tautos namai“ direktoriumi Albinu Vilčinsku.

Jubiliejinės 45-osios sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora 2010“ prasidės šį šeštadienį Kauno sporto halėje.

Balandžio 22–25 dienomis Kauno kultūros centras „Tautos namai“ kauniečius ir miesto svečius kviečia apsilankyti ir pasimėgauti asociacijos „Teatronas“ spektakliais „Tik viena duota“, „Sveiki!“, „Riba“ ir „Kaimynas“.

Pirmoji plačiajai visuomenei skirta knyga apie socialinių tinklų poveikį „Mano virtualieji aš: kaip socialiniai tinklai keičia gyvenimą, darbą ir pasaulį“ kovo 18 d. bus pristatyta Vilniuje. Į jos pristatymą atvyks ir vienas iš knygos autorių, žymus žurnalistas ir mokslininkas Matthew Fraseris.

Kauno kultūros centre „Tautos namai“ trečiadienį prasidės tradicinis, kasmetinis mėgėjų teatrų festivalis „Kauno rampa“.

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga – kovo 11-ąją – kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami apsilankyti šventiniuose renginiuose.

„Jei staiga pajusite, kad pakliuvote į pragarą – viskas teisingai, Jūs esate „Rammstein“ koncerte!“, skelbia organizatoriai.

Kovo 6 d. 15 val. Kauno kultūros centras „Tautos namai“ (Vytauto pr. 79 / Kęstučio g.1) kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami apsilankyti tarptautiniame studentų tautinių šokių ansamblių festivalyje „Draugystės puokštė“.

Vasario 11–14 dienos spektakliuose vietoj Svynio Todo vaidmenį repetavusio operos solisto Kosto Smorigino pasirodys Dainius Stumbras.

Praėjusiais metais pristatytas miuziklas „Svynis Todas: Demonas kirpėjas“ šiemet į sceną grįžta gerokai pasikeitęs. Vasario 11–14 dienomis Vilniaus kongresų rūmuose pasirodys net trys nauji jo pagrindinių vaidmenų atlikėjai – Kostas Smoriginas jaunesnysis, Jeronimas Milius ir Lauryna Bendžiūnaitė.

Kaune vyko precedento Lietuvoje neturintys poezijos skaitymai akvariume. Naro kostiumu vilkįs rašytojas ir kompozitorius Ramūnas Jaras pristatė naujausius savo eilėraščius.

< Ankstesnis Kitas >

Rezultatai 61 - 80 is 148

reklama