Ignas Juškevičius, Verslosavaite.lt   
2010 04 27, 13:35
Jubiliejinėje „Gintarinėje poroje“ – ypatingas dėmesys Motinos dienai

Image
Šoka
Apie tai, kuo kauniečius ir miesto svečius šiemet nudžiugins gegužės 1–2 dienomis rengiamos 45 - osios, jubiliejinės, tarptautinės sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora“ Verslosavaite.lt žurnalistas kalbėjosi su jas organizuojančio Kauno kultūros centro „Tautos namai“ direktoriumi Albinu Vilčinsku.

 

„Gintarinė pora“ turi gilias tradicijas ir yra vienas iš garsiausių Kaune vykstančių renginių.  Kokią įtaką tai turi Kauno kaip miesto vardo populiarinimui?

reklama

 

Prestižinės tarptautinės sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora“ reprezentuoja Lietuvos sportinių šokių mokyklą ir Kauno miestą. Jų sumanytojai ir iniciatoriai yra nusipelnę Lietuvos sportinių šokių treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos. Jų neblėstančios energijos dėka išaugo ne viena karta Lietuvos čempionų, garsinančių mūsų šalies ir miesto vardą.

 

„Gintarinė pora“ – tai jaunųjų šokėjų mokykla, tai tradicinė miesto meno ir sporto šventė, tai - Lietuvos vardo garsinimas pasaulyje. Pačios varžybos parodo, kad Lietuva yra gerai vertinama tarptautiniame lygmenyje, juk ne už gražias akis patikėjo rengti tokias prestižines varžybas. Mūsų sportininkai pasaulio šokių arenose yra gerai žinomi, pasiekią įspūdingų pergalių, todėl parodyti pasauliui iš kur atsiranda pasaulyje žinomi sportininkai yra labai smagu, o tuo pačiu reprezentuojame ir Lietuvą.

 

Kokių išskirtinių reginių šiemet gali tikėtis tarptautinių šokių varžybų „Gintarinė pora“ lankytojai kauniečiai ir miesto svečiai? Gal žadate kažką tokio, ko dar nėra buvę šio renginio istorijoje?

 

Varžybų organizatoriai kasmet stengiasi supažindinti Kauno miesto publiką ir svečius su pripažintomis geriausiomis Europos sportinių šokių poromis ir nustebinti išskirtine koncertine programa. Šiemet koncertinėje programoje pasirodys ir daugkartiniai pasaulio ir Europos čempionai „Žuvėdra“, kurie pristatys savo naują programą.

 

Konkurse taip pat pasirodys populiaraus televizijos projekto „Šok su manimi“ prizininkai Liudas Mikalauskas ir Gintarė Slausgalvienė.

 

Pakvietėme dalyvauti ir gerai žinomus šokėjus iš užsienio – tai pasaulio profesionalų šou  ir atvirojo Didžiosios Britanijos  čempionato nugalėtojai  Victor Da Silva ir Hanna Karttunen , pasaulio  ir dukart Europos čempionai, pasaulio taurės 2010 absoliutūs neįgaliųjų sportinių šokių ant ratukų čempionai Igor Kiseliov ir Anna Gorchakova iš Baltarusijos.

 

Kelių šalių atstovai žada dalyvauti varžybose?

 

Varžybose dalyvaus net 520 porų, tai daugiau nei 1000 dalyvių, kurie atvyks iš 10 valstybių. Teisėjai atvyks iš kaimyninių valstybių, tai iš Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Rusijos, taip pat bus teisėjų ir iš Vokietijos, Austrijos, Estijos, Slovakijos, Olandijos, Italijos, Izraelio, Anglijos ir žinoma turėsim savą teisėją iš Lietuvos. Iš viso 37 teisėjai.

 

Tai jau 45-asis, jubiliejinis renginys. Kaip žadate paminėti šią ypatingą datą?

 

Varžybos šiemet vyks dvi dienas, 6 etapais, o sekmadienį bus švenčiama ir Motinos diena. Tad ypatingą dėmesį šiais metais skiriame p. Jurgitos Kupčinskienės globojamai koncertinei programai.

 

Pirmąją dieną, be varžybų dalyvių taip pat pasirodys ir projekto „Šok su manim“ dalyvių pora – Liudas Mikalauskas ir Gintarė Slausgalvienė. Antrą varžybų dieną pasirodys Klaipėdos universiteto šokių ansamblis „Žuvėdra“ ir svečiai iš užsienio.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: