Tautvydas Padgurskas, Verslosavaite.lt   
2010 05 20, 14:46
M. Mikutavičius: „Kaunas turi kvėpuoti pilna krūtine“

Image
Marijonas Mikutavičius
Šį savaitgalį Kauno miesto šventėje koncertuosiantis atlikėjas Marijonas Mikutavičius  interviu Verslosavaite.lt neslėpė gerų prisiminimų apie Kauną, tačiau paminėjo, kad miestui trūksta gyvybės.

 

Marijau, ką jaučiate koncertuodamas Kaune? Galbūt Kauno publika kažkuo skiriasi nuo kituose miestuose susirenkančios publikos? Verslosavaite.lt paklausė Marijono Mikutavičiaus.

reklama

 

Negalėčiau labai išskirti. Visus kartus kiek koncertavome mums labai pasisekė su Kauno publika. Buvo labai gerai nusiteikusi ir audringa.

 

Tokiais atvejais puikiai jautiesi ant scenos ir su klausytojais praktiškai tampi vienu kūnu. Puikus jausmas.

 

Ar dažnai atvykstate į Kauną? Ką veikiate? Galbūt kada teko merginai skirti pasimatymą prie Laisvės alėjos fontano?

 

Kaune turiu draugų ir giminių, nors su pastaraisiais, tiesa, retokai matomės. Su merginomis laikinojoje sostinėje irgi buvo daugiau pažinčių, kai LNK televizija prieš dešimtmetį dar bazavosi Mažosiose Lapėse.

 

Dar esu gulėjęs Kauno klinikose, kur puikūs gydytojai atliko gerklės operaciją. Pamenu, kad ligoninės direktorius draudė pacientams turėti televizorius, nes kažkas iš ligonių su savo elektros prietaisais vos nepadegė visos gydyklos. Tardavausi su sargu, kad jo kambarėlyje galėčiau žiūrėti futbolą. Buvo įdomu.

 

Kokią nuomonę esate susidaręs apie Kauną? Kuo jis išsiskiria iš kitų miestų? Ko pasigendate Kaune?

 

Apie Kauną visa Lietuva turi savų mitų. Kai kurie pasitvirtina, kai kurie – ne. Man, dievaži, gaila, kad Kauno centras neretai atrodo kaip išmiręs.

 

Pamenu, kai dar buvau vaikas, mano vyresni pusbroliai visada važiuodavo į Kauną lyg į šventę. Dabar tos nupasakotos gyvybės jame mažiau.

 

Nuolat girdžiu, kad Kauno meras ir verslininkai ieško būdų, kaip atgaivinti Laisvės alėjos gyvenimą ir labai linkiu, kad jiems pavyktų. Miestas turi kvėpuoti pilna krūtine.

 

Galbūt teko lankytis legendiniame Kauno Pieno bare? O galbūt esate valgęs garsiojoje Spurginėje kepamų spurgų?

 

Ne. Taip toli aš nepažengęs. Užtat kokius dešimt kartų buvau Zoologijos sode. Turėjau merginą, kuri buvo tigrų gerbėja.

 

Kokią programą atliksite koncerte šeštadienį? Galbūt pristatysite naujų kūrinių? Ar kauniečiai išgirs visų pamėgtą krepšinio himną „Trys milijonai“?

 

Jiep. „Tris milijonus“, ko gero, grosime. Ir stengiamės surepetuoti naują dainą apie Lietuvą „Ar mylit ją jūs“.

 

Ko palinkėtumėte Kaunui ir kauniečiams?

 

Pozityvumo, geros nuotaikos ir kad jūsų patriotizmas savo miestui virstų gerais darbais.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: