VersloSavaite.lt   
2010 04 12, 15:50
Kauniečiams – keturi „Teatrono“ spektakliai

Image
Spektaklis
Balandžio 22–25 dienomis Kauno kultūros centras „Tautos namai“ kauniečius ir miesto svečius kviečia apsilankyti ir pasimėgauti asociacijos „Teatronas“ spektakliais „Tik viena duota“, „Sveiki!“, „Riba“ ir „Kaimynas“.

 

Balandžio 22 dieną, 19.00 val. spektaklis „Tik viena duota“

reklama

 

Spektaklis pastatytas pagal G. Aleksos pjesę, režisierius Gildas Aleksa, dailininkė Bartė Liagaitė.

 

„Tik viena duota“ – tai penkių žmonių monospektaklis, vaizduojantis tai, kas vyksta su žmogumi, kai jis lieka visiškai vienas, ir telieka vienas jį veikiantis faktorius – gyvenimas.

 

Pirmame plane tarsi žaidimas, mistinis pasakojimas apie gyvenimą pagal keistas ir negirdėtas taisykles. Antrame – labai trapi istorija. Spektaklio eigoje suprantama, kad personažai tiesiogiai vaizduoja savo vidinius pasaulius, o jų veiksmai ir kalba – mintis.

 

Spektaklyje bandoma pavaizduoti tai, ką žmogus slepia nuo kitų, parodyti tikrąjį „aš“, kuris atsiranda vienatvėje, monologuojant, nuolat mąstant.

 

Gyvenimas – tai pagrindinė spektaklio personažų vertybė. O nagrinėjamu objektu pasirinktas pats kontraversiškiausias jausmas - meilė. Prie ko ji priveda penkių žmonių vidinius pasaulius bus matoma akivaizdžiai.

 

Nors spektaklyje vaidina penki žmonės, kiekvienąsyk spektaklį kuria tik vienas žmogus, kiti telieka tik dekoracijos.

 

Spektaklis vyksta netradicinėje erdvėje, bilietų kiekis ribotas – tik 60 vienetų.

 

Balandžio 23 dieną, 17.00 val. spektaklis „Sveiki!“

 

Režisierius Gildas Aleksa

 

Daugelis mano, kad paauglystė –  tai nelaiminga meilė, maištas ir žalingi įpročiai. Bet paauglystėje atsiranda dar vienas faktorius, dėl kurio atsiranda visi kiti –  sava filosofija. Mes, jaunieji žmonės, pradedame daug ką suvokti, suprasti tai, ko nesupratom anksčiau, pagauti keisto įkvėpimo, kažko siekti... Būtent šis faktorius ir atvedė šio spektaklio herojus į įstaigą, kurioje jiems neskiriama jokio dėmesio. Jie šį faktorių vadina „priežastimi“...

 

Balandžio 24 dieną, 17.00 val. spektaklis „Riba“

 

Spektaklis pastatytas pagal G. Katulio pjesę, režisierius Gintautas Katulis.

 

Visada buvo dvi pusės. Vienoje esame mes, kitoje laukia nežinomybė. Tarp jų vienas slenkstis, tarp jų viena Riba. Jos esmė - dvi emocijos: baimė ir troškimas. Visą gyvenimą dominuoja baimė, tačiau troškimui užtenka išsiveržti į priekį vos vienai sekundei, kol pereinama į kitą pusę. Staiga ten laukianti nežinomybė tampa graudžiai aiški. Ir supranti viena – „Riba yra vienpusė“. Priežasčių, lemiančių šį žingsnį į kitą pusę, yra daug. Viena iš jų...

 

Balandžio 25 dieną, 16.00 val. dviejų dalių spektaklis „Kaimynas“

 

Spektaklis pastatytas pagal M. Ivaškevičiaus pjesę, režisierius Ernestas Oldyrevas.

 

„Kaimynas“ - tai dviejų dalių spektaklis, pastatytas pagal vieną pirmųjų jauniausios lietuvių kartos rašytojo Mariaus Ivaškevičiaus pjesę, pasakojantis apie kaimyniškų santykių sudėtingumą bei paradoksalumą, išankstinį nusistatymą ir nagrinėjantis artumo problematiką.

 

Režisierius Ernestas Oldyrevas ėmėsi šios pjesės statymo, nes buvo sužavėtas jos originaliu stiliumi, netradicine nuotaika.

 

„Šis spektaklis – atotrūkis nuo visuotinės depresijos, tačiau visgi žvelgiama problemai į „nasrus“. Šiandien dažnai pamirštame, kas mums yra artimas žmogus, o kas tik kaimynas. Ne tik maišome šias sąvokas, bet dažnai nė nesuvokiame jų esmės, nekalbant apie tai, jog nemokame būti tikri kaimynai“, – savo nuomonę apie spektaklio svarbą išsakė režisierius.

 

Bilietai į spektaklius parduodami 1 val. prieš renginį.

 

Bilieto kaina 5 litai.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: