VersloSavaite.lt   
2008 10 02, 09:17
Padariniai bus didesni nei po Rusijos finansų krizės

Image
Marius Buivydas
„Kokie bus pasaulinės finansų krizės padariniai ir ar jie nebus didesni nei po Rusijos finansų krizės?“, – klausia Verslosavaite.lt skaitytojas, atsako FMĮ „Finhill“ analizės ir vertinimo departamento direktorius Marius Buivydas.

Šiuo metu esančios krizės padariniai tikrai bus didesni nei po Rusijos finansų krizės, bet kaip tai palies Lietuvą – sunku pasakyti.

 

Europoje ir Lietuvoje nebuvo tokio besaikio skolinimosi kaip JAV, bet jau ir čia galime pastebėti, kad silpnėjančios nekilnojamo turto rinkos šienauja pirmąsias aukas finansų sektoriuje. Jungtinėje Karalystėje, Danijoje, Islandijoje NT kainos mažėja jau kurį laiką, todėl nenustebtumėme, jei neužilgo pagalbos prireiktų ir kokiam nors Ispanijos bankui.

reklama

 

Bet kokiu atveju, Europoje šiuo metu yra geriau, ji yra toliau nuo galutinio savo finansų krizės sprendimo negu JAV. Tai rodo ir Europos Centrinio banko veiksmai – jie linkę kovoti su infliacija, o ne gelbėti finansinį sektorių piniginėmis „injekcijomis“.

 

Apie kokią nors Europinę blogų paskolų agentūrą taip pat dar garsiai nekalbama.

 

Gali būti, kad ši krizė Lietuvą paveiks mažiau nei 1998 metų Rusijos krizė.

 

Manau, Europos ūkio sustojimas neturėtų būti toks staigus, kaip tai atsitiko Rusijos krizės metu.

 

www.finhill.lt

Užduokite klausimą konsultantui el. paštu  This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it arba užpildę šią formą.

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: