VersloSavaite.lt   
2009 04 28, 10:53
Apskundė Konstitucinio Teismo sprendimą dėl „Leo LT“ teisėtumo

Image
Juliaus Kielaičio nuotr.
Partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatas į Europos Parlamentą Stanislovas Tomas šiandien Vilniaus apygardos administraciniam teismui apskundė Konstitucinio Teismo nutarimą, kuriuo buvo pripažinta, kad „Leo LT“ įsteigta teisėtai.

 

„Faktiškai reikalauju panaikinti atitinkamą Konstitucinio Teismo nutarimą ir pripažinti, kad „Leo LT“ įsteigta neteisėtai, bet formaliai byla keliama prieš „juridinį asmenį Lietuvos Respubliką, kuris atliekant veiką per savo viešojo administravimo subjektą Konstitucinį Teismą, neveikė.“ Kitaip tariant, priėmė sprendimą netaikyti ES antimonopolinę ir sąžiningos konkurencijos teisę“, - teigia S. Tomas.

reklama

 

 

Politikas mano „Leo LT“ įsteigta vienareikšmiškai neteisėtai, kadangi buvo sukurta monopolija, taipm pat, todėl, kad Lietuvos Vyriausybė be konkurso vienašališkai nutarė pasirašyti Leo LT steigimo sutartį su AB „NDX Energija.“

 

„Konstitucinis Teismas šiems veiksmams pritarė ir, tokiu būdu, pažeidė ES teisę, kuri yra aukštesnė už Lietuvos Konstituciją“, - įsitikinęs S. Tomas.

 

Savo skundu jis prašo pripažinti, kad Konstitucinis Teismas pažeidė ES teisę ir perduoti bylos nagrinėjimą iš Vilniaus į Liuksemburgo Teismą.

 

„Kai laimėsiu bylą, bus pripažinta, kad Leo LT įsteigta neteisėtai, ji bus panaikinta, o AB „NDX Energija“ ne tik neturės teisių į jokias milijardines kompensacijas, bet net privalės grąžinti Lietuvai, mokesčių mokėtojams, visą neteisėtai gautą pelną“, - savo pergale neabejoja S. Tomas.

 

Pasak jo, Lietuvos teisės istorijoje Konstitucinio Teismo nutarimas skundžiamas pirmą kartą, nes „iki šiol buvo klaidingai manoma, kad Konstitucinio Teismo nutarimai galutini ir neskundžiami“.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: