VersloSavaite.lt   
2022 01 07, 10:01
„Telia“ investicijos – 10 mln. eurų

Image
Foto
IT ir telekomunikacijų bendrovė „Telia“ Ukmergės plente prie Vilniaus įsigijo 2 ha sklypą, kuriame statys naują duomenų centrą (DC). Planuojama, kad tai bus didžiausias duomenų centras šalyje, o į jo statybas bendrovė investuos 10 mln. eurų.

 

„Telia“ metų pradžioje jau perėmė įsigyto 2 ha sklypo nuosavybės teises ir netrukus ketina skelbti projektavimo bei statybų rangovų konkursus.

 

Prie automagistralės Vilnius–Panevėžys esančiose Raisteniškėse statomas DC bus tiesiogiai sujungtas su kitais dviem Vilniuje esančiais „Telia“ duomenų centrais, taip sudarant didžiausią Baltijos šalyse duomenų centrų infrastruktūrą. Tokio sprendimo poreikį padiktavo keletą metų iš eilės po daugiau kaip 20 proc. augę „Telia“ IT paslaugų pardavimai.

 

Pernai metais „Telia“ už beveik 1 mln. eurų atnaujino Žirmūnų DC, taip pat investavo 2 mln. eurų, išplėsdama ir modernizuodama Naujosios Vilnios DC. Esamų duomenų centrų atnaujinimai bei plėtra numatoma ir šiais metais.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: