VersloSavaite.lt   
2017 02 17, 10:19
Ar langų uždengimus turėtumėte pirkti internetu ar salone?

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Išmanieji telefonai mūsų rankose ir kompiuteriai ant kelių – pažįstamas vaizdas, tiesa? Šiuolaikiniai prietaisai dabar dažnai naudojami ne tik informacijos paieškai, bet ir perkant naujas prekes, pavyzdžiui, romanetes, internetu.

 

Pasak „Eurostat“ (ES statistikos agentūra), 2016 metais beveik pusė lietuvių (net 44 proc.) prekes pirko internetu. Nors toks skaičius, palyginus su kitomis Europos šalimis, nėra didelis, internetinio pirkimo augimas Lietuvoje verčia susimąstyti: kur turėtume pirkti prekes?

reklama

 

Kodėl pirkti internetu?

 

Nieko jau nestebima, kad tokios prekės kaip drabužiai, knygos, roletai internetu perkami ypač dažnai. Priežastys, paskatinusios vartotojus pereiti prie internetinių parduotuvių, yra gana aiškios:

• Prekes lengva palyginti. Jas galite patikrinti ne tik skirtingose parduotuvėse, mat yra sukurtos ir svetainės, kurių pagrindinis tikslas – pagreitinti išsirinkimą pagal kainą ir prekės savybes.

• Dažnai išleisite mažiau. Dėl to, kad prekėms nereikia specialios vietos parduotuvėje, jos būna pigesnės. Taip pat užsisakius prekių už atitinkamą sumą, jas pristato iki Jūsų namų visiškai nemokamai.

• Didesnis pasirinkimas. Internete prieš akis iškart pateikiamas platus pasirinkimas: ieškodami prekių parduotuvėje užtruktumėte ne vieną valandą.

• Kitų pirkėjų rekomendacijos. Tai ypač būdinga užsienio svetainėms.

• Išvengiama eilių. Apsiperkant prieš šventes vienas blogiausių dalykų yra nuolatinės žmonių eilės, trukdančios apsižvalgyti ir rasti reikalingus daiktus. Tačiau to galima išvengti perkant drabužius, technikos prekes, romanetes internetu.

 

Internetinė aplinka kuo toliau tuo labiau virsta ne tik žinių, pokalbių, bet ir apsipirkimo erdve. Vis dėlto, kai kurių produktų pirkimui žmonės prioritetą teikia ne virtualioje, bet fizinėje aplinkoje.

 

Kodėl pirkti fizinėje aplinkoje kartais geriau?

 

Kai kurios prekės dažniau perkamos parduotuvėje, negu internetu. Tai tokios prekės, kurias asmenys mėgsta patys paliesti, pauostyti. Galima išskirti šias:

• Maisto produktai. Atsiradus įvairioms maisto pristatymo sistemoms, buvo tikėtasi, kad ženkliai smuks maisto įsigijimas fizinėse parduotuvėse. Visgi, dažnas vis tiek mėgsta maistą rinktis pats (o ypač jei reikia tik kelių produktų).

• Interjero prekės. Nors tam tikri namų stiliaus akcentai gali būti įsigyti internetu, pavyzdžiui, vazos, nedidelės detalės, tokios prekės kaip baldai, roletai internetu dažniausiai virtualiai nėra perkami. Norint pamatyti tikrąsias jų savybes, patartina nuvykti į saloną, kuriame galėsite medžiagą patikrinti prieš langą.

• Nekilnojamasis turtas. Norint įsigyti būstą, būtina jį pamatyti realybėje. Taip pajuntama namo sukuriama atmosfera, reali jo būklė.

 

Roletai – internetu ar salone?

 

Pagrindinė priežastis, kodėl vartotojai nusprendžia pirkti fizinėje parduotuvėje, yra didesnis užtikrintumas dėl produktų kokybės. Įmonės „Domus Lumina“ specialistai supranta, kaip svarbu langų uždengimus pamatyti dienos šviesoje, paliesti realybėje, nes tik taip galima geriau suprasti, ar jie tiks žmonių namams.

 

Šiuo metu sistemoje esantys roletai internetu gali būti tik peržiūrėti, jiems galima paskaičiuoti kainą, tačiau norint pirkti, būtina atvykti į kurį nors „Domus Lumina“ saloną arba išsikvies​t​i konsultantą į namus.

 

Taip siekiama užtikrinti, kad pirkėjas įsigytu langų uždengimu būtų patenkintas 100 proc. Juk pasitaiko, kad nusipirkus prekę internetu, ją gavus – nusiviliama: spalvos atrodo visai kitaip, šviesos stabdymas nėra toks efektyvus, medžiaga ne itin maloni, kaip buvo įsivaizduota.

 

Nors daug prekių populiarios internetinėje erdvėje, kai kurias vis dar patartina įsigyti tradiciniu būdu: einant į parduotuvę. Langų uždengimai – vieni iš tokių prekių. Rekomenduojama užuot pirkus roletus ar romanetes internetu, geriau jas tik peržiūrėti virtualioje aplinkoje, išsirinkti galimus variantus, o tuomet važiuoti tiesiai į saloną ir įsitikinti savo pasirinkimu.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: