VersloSavaite.lt   
2017 02 15, 10:37
Baltijos šalių įmonėms – 8 milijonų eurų finansavimas

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Praėjusiais metais „Capitalia“ suteikė daugiau kaip 8 milijonus eurų paskolų, finansavusi 465 Baltijos šalių įmones. Pusė iš jų arba 50% yra Latvijos smulkus verslas, 40% - Lietuvos ir 10% - Estijos.

 

Bendrai 2016 m. verslui suteiktų kreditų apimtis išaugo 180%, tai didžiausias prieaugis nuo 2012 m.

reklama

 

„2016 m. įgyvendinome eilę veiksmų, palengvinusių finansavimo prieinamumą smulkiam verslui Baltijos šalyse. Praėjusiais metais Capitalia pradėjo savo veiklą Estijoje ir per trumpą laiką finansavo 50 įmonių. Taip pat pradėjome teikti sąskaitų pardavimo paslaugą, kuri tapo labai paklausi verslininkų tarpe. Šiais metais planuojame aktyviai didinti verslui išduoto finansavimo apimtį“, – sako „Capitalia“ valdybos pirmininkas, Juris Grišins.

 

Daugumą Capitalia finansuotų įmonių sudaro smulkusis verslas iš prekybos ir gamybos sektoriaus. Vidutinė išduodamos paskolos suma vienai įmonei sudaro 12,000 eurų, o vidutinis paskolos terminas – 10 mėn. Į verslo plėtrą aktyviai investuoja ir miestuose, ir regionuose registruotos bendrovės.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: