VersloSavaite.lt   
2016 05 04, 13:20
Kaune – naujas komercinių patalpų ir butų projektas 

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Trečiąjį rekonstrukcijos etapą pradedantys „Karaliaus Mindaugo apartamentų“ Kaune vystytojai tikina, kad šiuo metu išparduotos beveik visos siūlytos patalpos.

 

Jau netrukus pradedamas rekonstruoti architekto V. Landsbergio-Žemkalnio pastatas: lenktos formos, mažaaukštis (trijų aukštų) pastatas, kuris juosia kvartalo teritoriją iš M.K. Čiurlionio gatvės pusės.

reklama

 

Pirmojo aukšto patalpose, kurios yra gerai matomoje ir atsiveria į aktyvaus judėjimo gatves, planuojama įrengti nedideles komercines  patalpas. Antrame ir trečiame aukštuose projektuojami butai su erdviomis terasomis vidiniame kieme.

 

 

 

Istorijos ir šiuolaikinių sprendimų sintezė

 

„Šiame etape šalia kvartalo bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, tuo pačiu planuojame sutvarkyti  ir požeminę perėją, vedančią link Nemuno pakrantės ir buvusio upių uosto: įrengti apšvietimą, pastatyti stebėjimo kameras“, - sakė K. Matulevičius.

 

Trečiojo statybų etapo pabaiga numatoma kitų metų II-ąjį ketvirtį. Į Kultūros vertybių registrą įtraukto statinio fasadas keisis nežymiai, išsaugoti liks vietos istoriją ir dvasią atspindintys akcentai, tačiau modernūs šiuolaikinių architektų sprendimai bus pritaikyti įrengiant bendrąsias erdves, rekonstruojant stogą.

 

„Iš naujo perdengsime stogą, jį apšiltinsime ir įrengsime stoglangius. Apšiltintas bus ir visas pastatas, o kiekviena patalpa turės atskirą, autonominį šildymą dujomis. Kaip ir kituose rekonstruojamuose kvartalo pastatuose, statome medinius langus su trijų stiklų paketais, siekiame aukščiausių energetinio naudingumo standartų, įrenginėjame visas komunikacijas ir pilnai sutvarkome aplinką“, - dėstė K. Matulevičius.

 

2017-2018 metais planuojamas paskutinysis projekto etapas, kurio metu bus sutvarkytas vienas iš gražiausių šio uždaro kvartalo pastatų, kurio langai žvelgia į Nemuną.

 

 

 

 

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: