2007 12 26, 01:07
Ko žmonės ieško internete?

Vs nuotr.Apple iPhone telefono, Dievo ir Radiohead – taip skelbia Google „2007 Year-End Zeitgeist” sąraše, kuriame pateikia populiariausias šių metų užklausas savo internetinėje paieškos sistemoje, rašo Channel4.com.

Štai „Apple” kompanija turėtų džiaugtis: naujasis jos iPhone telefonas išsiveržė į pirmą vietą sparčiausiai išpopuliarėjusių sąraše. „Internautai” it pamišę „googlino” visus metus ieškodami informacijos apie nekantriai lauktą gaminį.

Jam ant kulnų lipo internetiniai portalai Badoo ir Facebook, nuo kurių nedaug atsiliko YouTube, eBuddy ir Second Life.

Šis sąrašas sudaromas išstudijavus bilijonus užklausų, pateikiamų paieškos sistemoje. Kaip skelbia Google savo tinklapyje, tai atskleidžia Zeitgeist –laiko dvasią.

Naujajam portalui Facebook įsiveržus it kokiam uraganui, nieko nenustebino jo užimta trečia vieta tarp sparčiausiai išpopuliarėjusių. Tačiau, reikia pripažinti, kad toli gražu ne visas užklausas buvo galima numatyti.

Štai Jungtinėse Valstijose didžiausias Google spalio mėnesio hitas buvo ne kas kita kaip grupė Radiohead, neseniai išleidusi naują albumą „In Rainbows”.

O štai tarp klausiančiųjų „kas” ir „kaip” daugiausiai buvo norinčių išsiaiškinti, kas yra Dievas, meilė, ir... bučiavimasis. Amerikiečiams buvo smalsu išsiaiškinti bučiavimosi subtilybes, ne mažiau jie domėjosi ir tuo, kaip derėtų flirtuoti – ši užklausa užėmė septintą vietą. Būta ir šiek tiek labiau patyrusių koketuotojų – jie klausė, kaip reikėtų šokti.

Tuo tarpu žmonės, neraminami egzistencinių niežulių, dažniausiai klausė, kas yra Dievas ir Kristus. Belieka tik retoriškai paklausti, ar tai kažkaip susiję su tuo, kad nemenkas būrelis ieškančiųjų informacijos virtualioje erdvėje domėjosi, kaip atlikti magišką triuką ir pakilti nuo žemės.

www.alfa.lt



VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: