VersloSavaite.lt   
2022 10 18, 16:50
21 mln. eurų – Pajūrio karinio miestelio projektui įgyvendinti

Image
Foto
SEB bankas suteiks 20,9 mln. eurų paskolą nekilnojamojo turto plėtros bendrovių grupei „Darnu Group“. Lėšos pirmą kartą Lietuvoje bus skirtos karinei infrastruktūrai sukurti pagal viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės planą.

 

Sparčiu tempu Pajūryje, Šilalės rajone, įgyvendinamas strateginis projektas padės išplėsti ir pagerinti šalies karinę infrastruktūrą, rašoma pranešime spaudai.

 

„Matome, kad Vakarų šalyse gerokai plačiau taikoma viešojo ir privataus sektoriaus partnerystė jau kurį laiką sėkmingai įgyvendinama ir Lietuvoje – pasitelkus šį sprendimą yra kuriami karinių miestelių statybos projektai.

reklama

 

Partnerystės sutartyje nustatytas dvejų su puse metų laikotarpis, skirtas projektavimui ir statybai, yra gana trumpas, todėl labai svarbu, kad projektą įgyvendintų stiprus bei patyręs nekilnojamojo turto rinkos dalyvis, kuris turėtų užsitikrinęs sklandų bei tinkamai struktūrizuotą finansavimą.

 

Be to, besitęsiant Rusijos agresijai ir itin išaugusiai geopolitinei įtampai regione, krašto apsaugos projektai įgyja išties svarbią bei strateginę reikšmę, todėl džiaugiamės, jog galime prisidėti prie jų finansavimo ir įgyvendinimo“, – sako SEB banko valdybos narys ir Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vilius Juzikis.

 

Paskolos lėšomis bus finansuojamos projektavimo, statybos ir viešosios paslaugos pagal „Darnu Group“ ir Krašto apsaugos ministerijos 2021 metų sausį sudarytą sutartį.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: