VersloSavaite.lt   
2022 04 22, 14:11
Verslo patikrinimų kokybei tobulinti – naujas įrankis

Image
Foto
Ekonomikos ir inovacijų ministerija sukūrė internetinį verslo apklausų įrankį, kuris padės priežiūros institucijoms gauti grįžtamąjį ryšį ir tobulinti vykdomų verslo patikrinimų kokybę.

 

Penktadienį šį naują įrankį ministrė Aušrinė Armonaitė pristatė nuotoliniame susitikime su verslo priežiūros institucijų atstovais.

 

„Nors kasmet verslas sulaukia vis mažiau patikrinimų, pernai fiksavome suprastėjusį verslo požiūrį į priežiūros institucijų veiklą. Suprantame, kad verslas pavargęs nuo pandemijos sukelto neapibrėžtumo, todėl turi daug lūkesčių ir nori lengvesnių, aiškesnių taisyklių ir procedūrų. Norime keisti situaciją iš esmės ir užmegzti dialogą su verslo atstovais, kad galėtume priimti geriausius sprendimus dėl veiklos tobulinimo. Siekiame, kad verslas priežiūros institucijas priimtų kaip patarėjus ir pagalbininkus, o ne baudėjus“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

 

Paprastas naudoti priežiūros institucijų patikrinimų apklausos įrankis PIPA suteikia galimybę verslui greitai ir anonimiškai įvertinti priežiūros institucijų atliktus patikrinimus.  Visi respondentų atsakymai bus saugomi bendroje duomenų bazėje, o tai leis lanksčiai analizuoti duomenis įvairiais vertinimo aspektais.

 

Todėl institucijos nuo šiol galės įsivertinti patikrinimo organizavimo, patikrinimo metu teikiamų konsultacijų ir taikomų priemonių kokybę, o identifikavus problemas ieškoti sprendimų veiklos tobulinimui. PIPA taip pat padės įvertinti verslui tenkančią patikrinimų naštą.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: