VersloSavaite.lt   
2014 04 25, 12:29
Demaskuoti sukčiai, apgaulės būdu bandę gauti draudimo išmokas

Image
Sxc.hu nuotr.
Draudimo bendrovė „PZU Lietuva“, glaudžiai bendradarbiaudama su Panevėžio apskrities policijos pareigūnais, išaiškino mėginimą apgaule gauti draudimo išmoką.

 

2013 m. pabaigoje draudikai gavo pranešimą apie bendrovėje apdrausto automobilio „Subaru“ pagrobimą, kurio vertė sudarė keliasdešimt tūkstančių litų. Bendrovės darbuotojai pastebėjo neatitikimų kliento pateiktoje informacijoje ir savo įtarimais pasidalino su Panevėžio apskrities policijos pareigūnais. Policija atidžiai ištyrė situaciją ir išaiškino apgaulę. Sukčiauti mėginę asmenys nuteisti.

reklama

 

„Pastebėję galimus nusikaltimo požymius, nedelsiant kreipiamės į teisėsaugos institucijas. Labai vertiname profesionalų policijos bendradarbiavimą ir pagalbą, užkertant kelią sukčiavimui. Tai padeda mums išvengti didelių finansinių nuostolių ir sutaupyti laiko, kurį galime skirti operatyviam klientų aptarnavimui“, - sakė „PZU Lietuva“ generalinis direktorius Marius Jundulas.

 

Draudikai pabrėžė, kad profesionalaus policijos darbo dėka pavyko ne tik išaiškinti fiktyvų automobilio pagrobimą. Policija padėjo atskleisti ir tų pačių asmenų melagingą pranešimą apie automobilio apgadinimą, už kurį 2013 m. balandį jau buvo išmokėta 11 tūkst. litų draudimo išmoka. Neteisėtai gautas lėšas jiems teko grąžinti.

 

,,Policija, aiškindamasi nusikalstamas veikas, tikrina visas galimas versijas ir aplinkybes. Nėra paslaptis, kad kartais tenka susidurti ir su nesąžiningais pareiškėjais bei melagingais pranešimais apie nebūtus įvykius, siekiant gauti draudimo išmokas.

 

Galiu pasidžiaugti, kad profesionalumas padėjo išaiškinti šį nusikaltimą ir jį įvykdę asmenys susilaukė pelnytos bausmės. Manau, kad tai bus pamoka ir kitiems, kurie galvoja tokiu būdu pasipelnyti - nauda trumpalaikė, o pasekmės sunkios“, - teigė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: