Nerijus Budrys, VersloSavaite.lt   
2013 04 16, 17:03
Bostono maratone bėgusi lietuvė: „Galvojau, kad bombarduoja iš oro“

Ligita Visockytė (Verslosavaite.lt nuotr.)
Ligita Visockytė (Verslosavaite.lt nuotr.)
Bostono maratone dalyvavusi lietuvė Ligita Visockytė džiaugiasi, kad distanciją pavyko įveikti gana greitai. Praėjus keliolikai minučių po to, kai ji paliko finišo zoną, čia nugriaudėjo pragaištingi sprogimai.

 

Specialiai portalui VersloSavaite.lt duotame interviu ji atskleidė savo išgyvenimus viso pasaulio dėmesį prikausčiusio įvykio vietoje.

reklama

 

Medalis primins tragiškus įvykius

 

„Kirtau finišą, turiu medalį, o dabar jis visada primins tuos tragiškus įvykius. Draugė buvo nupirkusi gėlių man, bet nespėjo jų įteikti. Sutarėme, kad kai atidarys gatvę, kur įvyko sprogimai tas gėles padėsime ten, pagerbdamos žuvusiuosius“, - VersloSavaite.lt sakė iš Kauno kilusi, o šiuo metu Londone dirbanti ir ekonomiką studijuojanti lietuvė.

 

Ji pasakoja, kad kirtusi finišą atsiėmė medalį ir savo daiktus (tai užtruko gerą pusvalandį), ėjo pas savo draugę, kuri dirbo netoliese esančiame biurų pastate.

 

„Nesinorėjo eiti Boylston gatve (kur įvyko sprogimai), nes šaligatviai buvo pilni žmonių ir man būtų tekę jais ilgai brautis. Tačiau vos tik vėl įsukau į tą gatvę ties draugės darbu, pasigirdo pirmasis sprogimas – man už nugaros. Iš pradžių pamaniau, kad kažkas nukrito iš didelio aukščio – aparatūra, ar kažkas, žodžiu, kad įvyko kažkokia su renginiu susijusi problema.

 

Tačiau pamačiusi dūmų kamuolius ir į paniką puolančius žmones supratau, kad tai sprogimas. Visi metėsi kaip tik į tą pusę, kur netrukus nugriaudėjo antras sprogimas... Tuo metu kažkodėl pagalvojau, kad tos bombos krenta iš oro ir nebežinojau kur dėtis – nežinia, kur kris kitos... Galų gale įsmukau į draugės darbovietės biurų pastatą, tačiau dėl streso ne pamiršau, kad ji čia dirba“, - VersloSavaite.lt pasakojo L. Visockytė.

 

Užrakino duris

 

Ji prisiminė, kad ten įbėgo dar keletas žmonių, o po to atėjusi pastato apsauga liepė niekama neatidaryti durų.

 

„Bet kaip tu neatidarysi, kai į vidų prašosi panikos ištikti žmonės ir dar su vaikais... Vis tik, kiekvienas toks durų atidarymas sukeldavo papildomą įtampą tarp viduje esančių žmonių – atrodė, kad tuoj kas nors pradės šaudyti arba į vidų į kris dar viena bomba.

 

Vėliau apsauga mus išprašė į vidinį pastato kiemą, tačiau ten mane pastebėjo draugė ir pasikvietė vėl į pastato vidų. Jautėmės labai nesaugiai, bet išvydus pažįstamą veidą tapo šiek tiek lengviau“, - kraupias akimirkas prisiminė lietuvė.

 

Pastatą mergina su savo drauge paliko dar po maždaug pusvalandžio.

 

„Namo stengėmės grįžti daugiausia pėsčiomis, nes metro važiuoti atrodo nesaugu – dabar nežinia ko dar gali tikėtis“, - nuogąstavo lietuvė.

 

Aukų galėjo būti dar daugiau

 

Pasak pašnekovės, kaip ir visada tokiais atvejais apie išpuolį sklinda daug visokių kalbų, skelbiamos įvairios versijos.

 

„Pranešama, kad kažkas – greičiausiai vienas iš sprogdintojų – bandė prasibrauti į atitvertą zoną prie pat finišo linijos, kur buvo labai daug žmonių, – maratoną baigę dalyviai netoliese eilėse laukė apdovanojimų ir savo daiktų. Tai padaryti nepavykus, bomba buvo susprogdinta šiek tiek atokiau“, - portalui VersloSavaite.lt pasakojo išpuolių išvengusi lietuvė.

 

L. Visockytė prieš maratoną. Nemaža dalis maratono dalyvių, kaip ir lietuvė, bėgo su kaukėmis ar kitokiais išskirtiniais kostiumais

 

Susiję straipsniai:


Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: