VersloSavaite.lt   
2016 06 02, 11:49
Seimas pritarė oro uostų koncesijos projektui

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Seimas pritarė valstybės įmonės Lietuvos oro uostų valdomų trijų oro uostų koncesijos įstatymo projektui. Šį projektą, numatantį oro vartų valdymą patikėti tarptautinę patirtį turinčiam operatoriui, pateikė Susisiekimo ministerija.

 

Susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus teigimu, koncesijos projektas padės Lietuvai ne vien plėtoti oro uostus, bet ir pasiekti reikšmingų rezultatų Baltijos rinkoje. „Aviacijos sektoriaus vertė mūsų šalies ekonomikai yra didžiulė. Tikiu, kad šis projektas taps dar viena sėkmės istorija ir leis sėkmingai konkuruoti su kitomis Baltijos šalimis, kurios dar nežengė šio žingsnio“, – sako ministras R. Sinkevičius.

reklama

 

 Koncesijos projekto įgyvendinimas užtikrins šalies pasiekiamumo didinimą kiekviename iš Lietuvos oro uostų: keleivių, skrydžių ir krypčių didėjimą, galimybes atsivesti naujų oro bendrovių išnaudojant koncesininko tinklą. Vykstant šiam projektui bus gerinamas šalies investicinis klimatas ir tvirtinamas susisiekimas su eksporto rinkomis. Jis taip pat skirtas iš esmės pagerinti valstybės kapitalo grąžą iš Lietuvos oro uostų naudojamo valstybės turto.

 

Koncesininko investicijomis sukurtas turtas liks valstybės nuosavybė, tačiau bus prižiūrimas ir gerinamas privačiomis lėšomis. Tokiu būdu bus užtikrintas modernus oro uostų valdymas, į keleivį orientuotas aptarnavimas ir paslaugos, geresnis komercinių zonų išnaudojimas ir aukštesnė teikiamų paslaugų kokybė.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: