VersloSavaite.lt   
2016 03 21, 11:15
Automobilių detalėms – vis didesnė paklausa

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Nepaisant kalbų apie išsivaikštančią Lietuvą ir mažėjančią perkamąją galią atokesniuose šalies regionuose, šiemet Lietuvos miesteliuose lyg ant mielių dygsta nauji auto detalių prekybos centrai.

 

Sektoriaus atstovai fiksuoja augančią automobilių detalių paklausą, o savo plėtros sprendimus grindžia mažesniais kaštais ir didesniu veiklos efektyvumu. Ekspertai prognozuoja, jog Lietuvos auto detalių rinkos augimo tempai turėtų ir toliau didėti.

reklama

 

„Nors ekonomistai įspėja apie lėtėsiantį Lietuvos ūkio augimą, autodetalių rinkos perspektyvoms nei ES ekonomikos stagnavimas, nei Rusijos konvulsijos įtakos neturės”,- teigė automobilių detalių prekybos įmonės „Eoltas” atstovas Darius Sakalauskas.

 

Anot specialisto, automobilių detalių sektorius pasižymi stipriu imunitetu bendrų ekonominių tendencijų įtakai: „Kai ekonomika auga, vairuotojai gali daugiau išleisti ir labiau rūpinasi savo automobilio būkle bei įvaizdžiu, o ekonomikai lėtėjant, išauga senesnių automobilių paklausa, kas vėlgi teigiamai atsiliepia atsarginių detalių pardavimams”.

 

Nors 2015-aisiais Lietuvoje buvo įregistruota 18 proc. daugiau naujų automobilių nei užpernai, apie tris ketvirtadalius Lietuvos automobilių parko vis dar sudaro senesni nei 10 metų automobiliai.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: