VersloSavaite.lt   
2014 08 27, 12:48
Socialinių mokslų kolegija – ateities verslo lyderių kalvė

Image
Studentai
Socialinių mokslų kolegija (SMK) – viena didžiausių pagal studentų skaičių kolegijų Lietuvoje ir populiariausia nevalstybinė aukštoji mokykla tarp stojančiųjų bendrajame 2013 m. priėmime – dar 2009-aisiais sukūrė Tarptautinio verslo studijų programą.

 

reklama

Ši pirmoji šalyje bakalauro laipsnio jungtinė studijų programa tapo kertiniu akmeniu įstatyminei bazei sukurti ir įgyvendinti tokias programas.

 

Kolegija jau antrus metus vykdo projektą „Jungtinio laipsnio Tarptautinio verslo studijų programos tarptautiškumo didinimas ir įgyvendinimas“, kuriuo stiprina jungtinę studijų programą ir kuria naują vertę: didina studentų skaičių, tvirtina ryšius su aukštosiomis mokyklomis partnerėmis, ieško naujų bendradarbiavimo galimybių, didindama studentų ir dėstytojų mobilumą finansuojant praktikas ir stažuotes.

 

SMK direktorė Gabija Skučaitė teigia, kad Tarptautinio verslo jungtinio laipsnio studijos yra ideali terpė trokštantiems pamatyti pasaulį, išbandyti save ir ateityje pasiekti verslo aukštumas. Programa įgyvendinama su ilgamečiu SMK partneriu Portugalijoje, o tai suteikia studijoms papildomą tarptautinę dimensiją.

 

Pašnekovė pabrėžė, kad nors Tarptautinio verslo studijų pasiūla Lietuvoje gana plati, SMK įgyvendinama studijų programa išsiskiria iš bendro konteksto keletu esminių bruožų. Pirmiausia, šios studijų programos tarptautiškumas užtikrinimas per jungtinio laipsnio teikimą. Studijų metu numatoma, kad studentas turi praleisti vienerius studijų metus partnerinėje institucijoje. Sėkmingai baigęs studijas, absolventas įgyja jungtinį kvalifikacinį laipsnį ir gauna abiejų aukštojo mokslo institucijų diplomus.

 

Išskirtinės tarptautinio lygio studijos skirtos asmenims, tikintiems savo sėkme, norintiems būti nepriklausomiems ir siekiantiems užsibrėžtų tikslų bei verslo aukštumų. Jungtinės tarptautinio verslo studijų programos tikslas – parengti iniciatyvius ir socialiai atsakingus verslo profesionalus, gebančius analitiškai ir globaliai mąstyti, bendrauti tarpkultūrinėje aplinkoje, analizuoti ir planuoti įmonių veiklą, kurti, valdyti ir plėtoti tarptautinį verslą Lietuvoje bei tarptautinėse rinkose.

 

Projektas finansuojamas pagal 2007–- 2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 2 prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą“ priemonę VP1-2.2-ŠMM-07-K „Studijų kokybės gerinimas, tarptautiškumo didinimas“ (SMK projektas „Jungtinio laipsnio Tarptautinio verslo studijų programos tarptautiškumo didinimas ir įgyvendinimas“)

  

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: