VersloSavaite.lt   
2013 03 22, 12:40
Lietuviai aktyviai perka naujos statybos butus

Image
Sxc.hu nuotr.
Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Ober-Haus“ stebi, kad 2012 metais didžiausia dalis naujų butų Vilniuje pastatyta gyvenamuosiuose rajonuose ir sudarė net 64% visos pasiūlos.

 

Šiaurės vakarinė miesto dalis - Verkių, Pilaitės ir Pašilaičių seniūnijos - išlieka populiariausia plėtotojų tarpe. Centrinėje miesto dalyje (Naujamiestis, Senamiestis ir Užupis) naujos statybos butų dalis praėjusiais metais sudarė 22%, о mažiausiai naujų projektų buvo plėtojama prestižiniuose rajonuose (Antakalnyje ir Žvėryne) – 14%.

reklama

 

„Ober-Haus“ skaičiuoja, kad iš viso 2012 m. Vilniuje buvo pastatyti 2 003 butai, arba net 2,5 karto daugiau nei 2011 m. Sostinėje buvo įgyvendinti 29 skirtingi gyvenamieji projektai, kuriuos sudarė 36 daugiabučiai.

 

Kaune, bendrovės duomenimis, per praėjusius metus buvo užbaigtos tik 63 butų statybos, arba virš 8 kartų mažiau nei 2011-aisiais. Klaipėdoje 2012 m. buvo pastatyti 4 nauji daugiabučiai namai, kuriuose įrengta 264 butai, arba penktadaliu daugiau nei 2011 m.

 

Kituose didesniuose Lietuvos miestuose dėl itin ribotos paklausos nesiryžtama imtis naujų daugiabučių plėtros. Galima būtų išskirti Lietuvos pajūrio regioną, kuris po truputį atgaivina gyvenamųjų ir poilsio patalpų plėtrą bei pasiūlo rinkai vis naujų projektų.

 

2012-ieji metai buvo sėkmingi naujų butų plėtotojams. Penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose tiesiogiai iš statytojų buvo nupirkta arba rezervuota virš 2060 naujos statybos butų jau pastatytuose ir statomuose daugiabučiuose namuose.

 

„Ober-Haus“ skaičiuoja, kad tai yra 29% daugiau, nei jų buvo realizuota 2011 m. Didžiausias pokytis fiksuojamas Klaipėdoje, kur per metus buvo parduota arba rezervuota beveik 340 naujų butų, ir tai yra net 77% daugiau, palyginti su 2011 m. Vilniuje realizacijos rodikliai per tą patį laikotarpį išaugo 21% (apie 1460 naujų butų), o Kaune augimas sudarė 13% (virš 230 naujų butų).

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: