VersloSavaite.lt   
2012 11 19, 15:51
Europos verslininkystės apdovanojimas atiteko ir lietuviams

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Kipre įteikti Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimai (angl. „European Enterprise Promotion Awards“ – EEPA). Šiemet nacionalinėse atrankose dėl teisės dalyvauti Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų  konkurse varžėsi net 402 projektai.

 

Iš visų projektų buvo atrinkta 14 projektų, kurie pretendavo į 5 nominacijas: verslumo dvasios skatinimo, investicijos į įgūdžius, verslo aplinkos gerinimas, verslo tarptautinės plėtros rėmimas ir  atsakingas verslas. Tarp 14 projektų pateko ir Lietuvoje įgyvendinamas Jungtinių tautų projektas, kuriam buvo įteiktas specialus apdovanojimas.

reklama

 

Europos vertinimo komisija be tradicinių 5 kategorijų nominacijų, taip pat skyrė  tris specialius  vertinimo komisijos apdovanojimus už kūrybingiausias ir labiausiai įkvepiančias verslininkystės iniciatyvas, tarp kurių pateko ir Lietuvoje įgyvendinamas Jungtinių tautų projektas.

 

„Nuoširdžiai džiaugiamės, kad Jungtinių Tautų vystymo programos Lietuvoje darbas skatinant įmonių socialinę ir aplinkosauginę atsakomybę buvo pastebėtas ir įvertintas Europos lygmeniu.  Smagu ne vien dėl to, kad gavome apdovanojimą, bet ir tai, kad šis apdovanojimas ir žinia apie jį taipogi prisidės prie tolimesnio įmonių socialinės atsakomybes (ISA) skatinimo.

 

Kaip ten bebūtų, didžiausiu savo pasiekimu laikome ISA pažangą Lietuvoje - šia tema daug plačiau diskutuojama verslo forumuose, daugėja įmonių diegiančių ISA principus ar susijusius standartus. Visuomenė tapo reiklesnė įmonių veiklai ir jų įsipareigojimams prieš aplinką ir visuomenę“, - džiaugėsi Ieva Labanauskienė, Jungtinių Tautų vystymo programos projekto VARTAI: įmonių socialinės ir aplinkosauginės inovacijos vadovė, Lietuvoje komunikacijos koordinatorė ir apdovanoto projekto iniciatorė.

 

Jungtinių Tautų vystymo programos Lietuvoje įgyvendinamo projekto „Vartai: įmonių socialinės ir aplinkosauginės inovacijos“ tikslas – sukurti būtinas sąlygas plėtoti įmonių socialinę atsakomybę Lietuvoje ir skatinti įmones savo veikloje taikyti jos principus.

 

Projektas yra unikalus ir inovatyvus tuo, kad vienu metu kompleksiškai sprendžiamos visos įmonių socialinės atsakomybės plėtrą stabdančios problemos: menkas įmonių socialinės atsakomybės paplitimas versle ir silpnas jos naudos suvokimas, neaktyvios nevyriausybinės organizacijos, nekritiška žiniasklaida, neatsakingi vartotojai ir pan. Projektas įgyvendinamas Europos socialinio fondo lėšomis.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: