VersloSavaite.lt   
2012 11 19, 14:13
Paskui žmones į Jungtinę Karalystę emigruoja ir pinigai

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Per pirmus devynis šių metų mėnesius daugiausia pinigų pervedimo operacijų buvo atlikta į Jungtinę Karalystę, t. y. šalį, į kurią, remiantis oficialia statistika, per 2001–2011 metus emigravo daugiausia Lietuvos gyventojų, rodo SEB banke atlikta privačių klientų tarptautinio pinigų pervedimo operacijų analizė.

 

Pasak SEB banko šeimos finansų ekspertės Julitos Varanauskienės, daugiau negu pusė visų pervedimo į šią šalį operacijų yra susijusios su emigracija, nes beveik 60 proc. atvejų bankui pateiktame mokėjimo nurodyme pervesti pinigus į Jungtinę Karalystę nurodoma lietuviška lėšų gavėjo pavardė.

reklama

 

„Statistika rodo, kad dėl gyventojų emigracijos, jų uždirbti pinigai į Lietuvą yra ne tik grįžta, bet ir iškeliauja. Kita vertus, iš užsienio ir toliau parsiunčiama bei, tikėtina, grynaisiais pinigais parvežama gerokai daugiau lėšų, negu į užsienį iškeliaujanti suma“, – sako SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė.

 

„Iš Lietuvos į Jungtinę Karalystę pinigai gali būti siunčiami norint finansiškai paremti ten studijuojančius vaikus ar nesugebėjusius įsitvirtinti tautiečius. Taip pat tikėtina, kad dalis emigravusių žmonių nebesieja savo artimiausios ateities su Lietuva ir perkelia pinigines lėšas arčiau naujos gyvenamosios vietos. Dalis pervedamų lėšų gali būti susijusi su atsiradusiais komerciniais santykiais tarp emigravusiųjų ir likusiųjų Lietuvoje – pavyzdžiui, iš Lietuvos siunčiami pinigai, už kuriuos perkamos įvairios prekės, vėliau siunčiamos į Lietuvą“, – sako J. Varanauskienė.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: