VersloSavaite.lt   
2010 09 27, 11:19
Tarp geriausių pasaulio biurų pastatų – Kauno verslo centras „1000“ 

Image
Verslo centras 1000
Prieš dvejus metus Kaune atidarytas išskirtinio dizaino verslo centras „1000“ sulaukė tarptautinio pripažinimo. Prestižinis architektūros albumas „Collection: Offices“ jį įtraukė tarp 300 geriausių viso pasaulio biurų pastatų.

 

Architekto Rimo Adomaičio projektuoto dešimties aukštų pastato fasade pavaizduotas prieškarinis tūkstančio litų banknotas. Rekordus registruojančios agentūros „Factum“ jis yra pripažintas didžiausiu vitražu Lietuvoje.

reklama

 

„Tai, kad „1000“ pateko tarp geriausių planetos biurų pastatų itin džiugina, nes Lietuvos architektūriniame pasaulyje šis objektas kažkodėl yra ignoruojamas. Tuo tarpu tarptautiniuose leidiniuose jau kelerius metus jis yra dažnai minimas ir diskutuojamas“, – sako išskirtinio projekto autorius Rimas Adomaitis.

 

Patekimą į daugelį metų leidžiamą prestižinį architektūros albumą „Collection: Offices“ architektas išskiria kaip didžiausią įvertinimą. Šio albumo autorius Chris van Uffelen yra vienas žymiausių pasaulio nepriklausomų meno istorikų, taip pat rašytojas, enciklopedijų apie meno ir architektūros istoriją, autorius.

 

Didžiausi verslo centro „1000“ nuomininkai šiuo metu yra AB bankas „Snoras“, „Geometra“, A. Gruodžio advokatų kontora.

 

 

 

 

 

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: