VersloSavaite.lt   
2010 12 15, 11:54
Menininkai: tokios gerumo akcijos mumyse galėtų vykti kasdien 

Image
Kunigunda dineikaitė prie „Gerumo karvutės“
Prekybos centre „Europa“ „Gerumo karvutes“ marginantys menininkai džiaugiasi galėdami prisidėti prie akcijos „Europos Gerumo Kalėdos“. Pasak kūrėjų, menininkui dalyvaujant tokioje akcijoje ji turi daugiau nuoširdumo ir yra paveikesnė.

 

„Kuomet save identifikuoji su gera idėja – pats skleidi gėrį, tampi jo nešėju. Mes šiuo atveju kuriame gėrį ir darome tai su džiaugsmu. Kiekvienas, kuris dalyvauja šioje gerumo akcijoje, savyje turi daug neišdalinto gerumo ir tai yra priežastis mums juo dalintis su kitais“, – teigia tapytoja Kunigunda Dineikaitė.

reklama

 

Praeitą savaitę prasidėjusi socialinė akcija „Europos Gerumo Kalėdos“ į vieną vietą subūrė daugiau kaip 20 Lietuvos menininkų. Kūrėjai „Gerumo karvutes“ margina specialiai šiam projektui prekybos centre „Europa“ įrengtoje studijoje, o vėliau jos keliaus po viešąsias miesto erdves.

 

Pasak menininkų, jie mielai prisideda prie socialinių akcijų, kurios nukreiptos į vaikus ar vyresnio amžiaus vienišus žmones: dailininkė Sigutė Ach bendradarbiauja su A. Adamkienės paramos ir labdaros fondu, tapytoja Kunigunda Dineikaitė tapė Vilniaus universiteto vaikų ligoninei.

 

„Gerumo karvutes“ marginantiems menininkams suteikta visiška laisvė kūrybai, nėra jokių reikalavimų ar apribojimų.

 

„Kilo keletas idėjų, bet apsistojau ties viena – nutapyti ant karvutės šonų po angelą. Sunku pasakyti, iš kur į galvą atėjo ši mintis – artėjančios šv. Kalėdos ar angelas kaip gerumo simbolis“, – teigia tapytojas Arūnas Žilys.

 

Grafikė Kunigunda Dineikaitė savo „Gerumo karvutę“ mato kaip stiprią, savimi pasitikinčią individualybę su gėlių spalvų ir žalumos niuansų sandūromis.

 

Prie akcijos „Europos Gerumo Kalėdos“ kviečiamos prisijungti tiek įmonės, norinčios įsigyti specialiai sukurtą „Gerumo karvutę“ ir tokiu būdu paaukoti labdaros fondui, tiek visi geros valios žmonės, kurie nori padėti likimo nuskriaustiems ir sergantiems vaikams.

 

Akcijos labdaros fondas bus renkamas visą gruodžio mėn. kartu su aukojimo portalu aukok.lt.

 

 

 

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: