VersloSavaite.lt   
2009 06 22, 13:40
Duris atvėrė atnaujinta Dailės galerija 

Image
Dailės galerija
Duris atvėrė atnaujinta Nacionalinė dailės galerija, kurią sudaro 11 nuolatinės ekspozicijos salių, lauko ekspozicija, keičiamų parodų ir 200 vietų konferencijų bei kultūros renginių salės, šiuolaikinės dailės informacijos ir edukacijos centrai, saugyklos, knygynas, kavinė.

 

Atnaujintos galerijos sklypo plotas – 14 500 kvadratinių metrų. Naujasis galerijos ansamblis atspindi klasikinę modernią ir naujų technologijų amžiaus architektūrą.

reklama

 

Originalūs akcentai – keičiamų parodų salė ir du reklamos ekranus primenantys priestatai, kurie integruoja pastatą į sparčiai besikeičiančią urbanistinę Konstitucijos prospekto aplinką, simbolizuoja šiuolaikišką, dinamišką kultūros ir žinių visuomenę. Lietuvos dailės XX–XXI a. rinkinyje yra per 46 000 eksponatų.

 

Dailės galerijos rekonstrukcija tęsėsi 5 metus – 2003 metais konkursą laimėjo Audriaus Bučo, Dariaus Čaplinsko ir Gintaro Kūginio projektas. Konkursą organizavo Lietuvos architektų sąjunga, pastatą rekonstravo UAB „Vėtrūna“.

 

Nacionalinėje dailės galerijoje bus eksponuojamos „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ projektų tarptautinės parodos – „Sandūros. Europos moderniosios dailės ryšiai: M. K. Čiurlionis ir jo amžininkai“ ir „Šaltojo karo metų modernizmas. Menas ir dizainas suskilusiame pasaulyje“.

 

Šiuo metu Dailės galerijoje atidaryta paroda „Spalvų ir garsų dialogai“.

 

 

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: