VersloSavaite.lt   
2009 09 26, 15:02
Atidengta skulptūra Jurgai Ivanauskaitei

Image
Jurga Ivanauskaitė
Aguonų gatvėje Vilniuje atidengta dekoratyvinė skulptūra „Katinas“, skirta rašytojai Jurgai Ivanauskaitei atminti.

 

Granitinis „Katinas“ pastatytas už Jurgos Ivanauskaitės kūrybos paveldo centro surinktas lėšas. Skulptūros autorė – Ksenija Jeroševaitė, skvero architektė – Virginija Kurpienė.

reklama

 

Ant namo Aguonų gatvėje, kur 10 metų gyveno autorė ir kūrė pagrindinius savo kūrinius, įrengta rašytojos vardo atminimo lenta, kurios skulptorius Marijonas Šlektavičius.

 

Skulptūros iniciatyvos atstovai dėkojo Savivaldybės vadovams ir specialistams už operatyviai ir kokybiškai sutvarkytą skverą, bendrovei „Lietuvos dujos“ – už suteiktą finansinę paramą, pavieniams asmenims - tuometinei Seimo narei Irenai Degutienei, asmeninėmis lėšomis prisidėjusiai prie skulptūros atsiradimo.

 

Jurgos Ivanauskaitės kūrybos paveldo centras dekoratyvinę skulptūrą „Katinas“ padovanojo Vilniaus miestui, o merui Viliui Navickui įteikė patvirtinančius dokumentus. Šie dokumentai taip pat įpareigoja miesto Savivaldybę prižiūrėti, rūpintis šiuo skveru ir jame stovinčia skulptūra.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: