VersloSavaite.lt   
2016 06 27, 10:53
Ką lietuviai pirko Joninėms?

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Šventinį savaitgalį tradiciškai išaugo populiariausių šviežios mėsos gaminių pardavimai, rodo prekybos tinklo „Maxima“ duomenys.

 

Skaičiuojama, kad vien Joninių savaitgalį šašlykų vidutiniškai parduodama apie 60 tonų, o įvairiausių dešrelių – beveik 10 tonų. Palyginus su pernai metais pastebima, kad šiemet beveik trečdaliu išaugo paukštienos šašlykų, perpus – ir paukštienos dešrelių paklausa.

reklama

 

„Tradiciškai  Joninės lietuviams neatsiejamos nuo pasibuvimo gamtoje. Dėl to jau kelerius metus iš eilės stebime tendenciją, jog kasmet apie trečdalį išauga populiariausių šašlykų, kepsnių, dešrelių, taip pat šviežios mėsos pardavimai. Kaip rodo tinklo pardavimų duomenys, lietuviai pastaraisiais metais vis daugiau dėmesio skiria sveikai mitybai ir išvykoms į gamtą greta įprastos kiaulienos renkasi liesesnę paukštieną, prie kurios derina įvairiausias sezonines daržoves“, – sakė bendrovės „Maxima LT“ komercijos vadovė Nijolė Penkovskienė.

 

Pasak jos, lyginant šių metų birželį su praėjusiųjų metų, labiausiai augo jau paruoštų kepimui šviežios paukštienos gaminių pardavimai. Jų šiemet nupirkta beveik 30 proc. daugiau nei pernai. Taip pat apie 50 proc. augo ir paukštienos dešrelių pardavimai. Kiaulienos grilio gaminių ir dešrelių bei šašlykų pardavimai, lyginant su praėjusiais metais, atitinkamai sumenko apie dešimtadalį.

 

„Matome, kad šalies pirkėjai šviežiai mėsai ir jos gaminiams skiria vis daugiau dėmesio. Jiems svarbu, ne tik platus įvairios mėsos pasirinkimas, bet ir tai, kad ji būtų kokybiška, užauginta vietos ūkiuose. Dėl to aktyviai bendradarbiaujame įvairiais šalies tiekėjais ir augintojais. Šiuo metu lietuviška mėsa „Maxima“ mėsos skyriuose sudaro apie 85 proc. mėsos ir jos gaminių asortimento“, – sakė N. Penkovskienė.

 

Greta mėsos gaminių, šalies pirkėjai birželį daugiau dėmesio skyrė ir šiuo metų laiku populiariems vaisiams. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, šiemet populiariausi ir toliau išlieka švieži arbūzai, bananai, tačiau į krepšelius klientai deda ir daugiau persikų bei nektarinų. Taip pat itin populiarios sezoninės daržovės – švieži agurkai, pomidorai, bulvės.

 

Išlaidos Joninių stalui lieka gana panašios kaip ir pastaruosius dvejus metus – klientai šiai šventei skyrė vidutiniškai apie 15–30 eurų.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: