2008 12 09, 11:17
Senovinis garvežys su 7 prekybos vagonais sustos Kaune

Vs nuotr.

Trečiadienį Kaune pristatomas šalia prekybos miestelio „Urmas“ vakarinės galerijos įrengtas senovinės garvežių stoties peronas su 7 prekybos vagonais. Į projektą investuota 2 mln. litų.

2007 metų rudenį restauruota seniausioji Vakarinės galerijos pusė tapo panaši į senovinės garvežių stoties peroną. Ši koncepcija turėjo ir tolesnį sprendimą – sukurti senovinį garvežį su prekybos vagonais.

Iš Anglijos buvo įsigyta senovinė 1912 metų pagrindinė garo mašinos konstrukcija, ji restauruota ir pritaikyta pagal pagamintus 7 prekybos vagonus.

Septyni prekybos vagonai yra pilnai pritaikyti įvairiai prekybai vykdyti. Juose prekiaujama suvenyrais, maisto ir buities prekėmis, dovanomis, bižuterija, interjero detalėmis. Šiuose vagonuose įsikūrę apie 30 prekybininkų. Ateityje pagal bendrą prekybos miestelio „Urmas“ koncepciją atsiras atskiros mini gatvelės, bulvarai, alėjos, netgi numatomas vietinis transportas.

„Tai labai didelė tiek materialinė, tiek moralinė investicija. Siekiame tęsti užsibrėžtą bendrą prekybos miestelio „Urmas“ koncepciją – tapti tikru prekybos miesteliu, su savomis gatvelėmis, garvežių peronu ir senoviniu traukiniu.

Niekada nesistengėme ir nesistengsime tapti moderniu prekybos centru, norime išsaugoti autentiškus ir senovinius dalykus”, – kalbėjo prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Senovinis garvežys su septyniais vagonais oficialiai pristatomas gruodžio 10 d. 13 val.

Projekto vizualizacijas rasite čia.

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: