2008 09 08, 15:15
Nafta brangsta dėl „Aiko“, laukiama OPEC sprendimo

Vs nuotr.

Pirmadienį prekybos Europoje metu naftos kaina ir toliau augo nerimaujant dėl uragano „Aiko“ (Ike), kuris juda JAV naftos gavybos infrastruktūros link Meksikos įlankoje.

Rinkos dalyviai taip pat laukia Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) sprendimo dėl naftos gavybos, kuris bus priimtas šią antradienį. Manoma, kad OPEC nekeis naftos gavybos apimčių.

„Nemanau, kad yra galimybė, jog mes pakeisime gavybos lygį“, - sakė Ekvadoro naftos ministras Galas Čiriboga (Galo Chiriboga).

Spalio pristatymo termino ateities sandorių JAV lengvos naftos barelis Londone pabrango 1,41 JAV dolerio iki 107,64 JAV dolerio. „Brent“ rūšies naftos kaina padidėjo 1,19 JAV dolerio iki 105,28 JAV dolerio.

Pirmadienį uraganas „Aikas‘ susilpnėjo iki trečios kategorijos, tačiau manoma, kad jis dar gali sustiprėti ir kelti grėsmę naftos ir dujų gavybai Meksikos įlankoje, kurioje išgaunamas ketvirtis visos JAV išgaunamos naftos ir 15 proc. šalyje išgaunamų dujų.

Į viršų

ELTA
 

Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informaciją ir fotoinformaciją be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: