VersloSavaite.lt   
2007 03 29, 00:00
Teisinė konsultacija. Neteisėtas atleidimas iš darbo

Image
Sxc.hu nuotr.
Šiandien startuoja nauja Verslosavaite.lt rubrika „Teisininko konsultacija“. Pirmasis klausimas – apie neteisėtą atleidimą iš darbo.

 

Klausimas: Darbdavys atleido mane iš darbo nieko nepaaiškinęs. Kai stengiausi išsiaiškinti, man buvo pasakyta, kad buvau išmestas dėl pravaikštų.

 

Nors teisiškai neturiu įrodymų, kad darbe visuomet buvau (jokios žymėjimo sistemos nėra), tačiau bendradarbiai gali patvirtinti, kad darbe taisyklių laikiausi ir išeidavau iš anksto susiderinęs su tiesioginiu vadovu. Ar galėčiau gauti kažkokią kompensaciją, nes grįžti į ta patį darbą dėl tokio darbdavio poelgio tikrai nenorėčiau? Ačiū. Gintaras iš Vilniaus.

 

Atsakymas: Prieš skirdamas drausminę nuobaudą, darbdavys turi raštu pareikalauti, kad darbuotojas raštu pasiaiškintų dėl darbo drausmės pažeidimo. Drausminė nuobauda skiriama darbdavio arba administracijos įsakymu (nurodymu) ir darbuotojui apie tai pranešama pasirašytinai.

 

Rašte turėtų būti aiškiai suformuluota, koks konkretus darbo drausmės pažeidimas padarytas, jo padarymo laikas, įrodymai bei kitos reikšmingos aplinkybės. Kaip suprantu Jūsų atveju tai nebuvo atlikta. Kadangi teigiate, kad esate atleistas iš darbo galima kreiptis į teismą ir jei bus nustatyta, kad jūs atleistas neteisėtai, turi būti išieškotas vidutinis darbo užmokestis už visą priverstinės pravaikštos laiką.

 

Advokatė Jūratė Kelpšaitė


Tel./faksas (8-37) 712364 Mob. tel. (8-699) 96522, Savanorių pr. 427, Kaunas

 

Užduokite savo klausimą teisininkui el. paštu This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: