VersloSavaite.lt   
2015 04 14, 10:32
Naujų apartamentų vystytojai Vilniuje sutvarkys ir apleistą skverą (foto)

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Vilniaus Senamiesčio kaimynystėje esančioje Mindaugo gatvėje pradėti statyti apartamentai „Senamiesčio terasos“, kurių vystytojai investuos ir į greta esančio K. Žoromskio muziejaus skvero sutvarkymą.

 

Bendros UAB „Trinapolis“ investicijos į „Senamiesčio terasų“ projektą sieks 4 mln. eurų, statybų darbus ketinama pabaigti kitų metų pradžioje.

reklama

 

„Vilniuje iš viso yra apie pusšimtis skverų, iš jų naujai sutvarkytų – vos apie trečdalį. Vystydami apartamentų projektą, nusprendėme prisidėti prie miesto aplinkos gerinimo ir už savo lėšas sutvarkyti K. Žoromskio muziejaus skverą. Esame tikri, kad tai įvertins ne tik „Senamiesčio terasų“ gyventojai, bet ir visi vilniečiai“, – teigia UAB „Trinapolis“ komercijos direktorė ir nekilnojamojo turto ekspertė Lina Valantiejūtė.

 

„Senamiesčio terasos“, kaip ir sufleruoja pavadinimas, išsiskirs didžiulėmis terasomis, kurių dydis sieks net 50 kv.  metrų.

 

Pasak L. Valantiejūtės, tokios terasos naujiems centro gyventojams atvers tiek puikų vaizdą, tiek gausias veiklos galimybes: jos galės tapti erdve pasibuvimams su draugais ar tiesiog ramiam laiko leidimui gryname ore.

 

 

Koncepcija derinta su Senamiesčio aplinka

 

Projekto architektas Antanas Pikalovas teigia, kad „Senamiesčio terasų“ architektūrinę koncepciją siekė kuo labiau derinti su supančia Senamiesčio aplinka, pabrėždamas estetiką ir kokybę.

 

„Siekiant, kad kvartalas harmoningai derėtų aplinkoje, pasirinktas sprendimas naudoti subtilius, žemiškus atspalvius. Giminingos ir derančios tarpusavyje medžiagų spalvos, išskirtinės terasos bei elegantiški balkonų atitvarai pastatui suteikia išskirtinumo“, – sako A. Pikalovas.

 

Iš viso „Senamiesčio terasose“ bus įrengti 57 apartamentai, kurių dydis svyruos nuo 20 iki 57 kv. m. L. Valantiejūtės teigimu, projekto vystytojai orientuojasi į miesto privalumais besinaudojantį jauną, aktyvų sostinės gyventoją, kuris daug laiko praleidžia centre – teatruose, restoranuose, parkuose ir kitur. Ekspertė pažymi, kad didelis būstas tokiam miestiečiui neaktualu, svarbiau jo lokacija ir galimybė greitai bei patogiai pasiekti senamiestį, todėl ir pasirinktas sprendimas įrengti daugiau mažesnio ploto būstų.

 

„Senamiesčio terasų“ apartamentų kainos prasidės nuo 65 tūkst. eurų, arba nuo 2170 eurų už kv. m.

 

 

 

 

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: