reklama

reklama

VersloSavaite.lt   
2017 11 06, 11:19
Lietuvė su savo vyru iš Peru įkūrė restoraną Kaune

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, nedideliame stilizuoto prekybinio traukinio vagonėlyje karaliauja lietuvių dar beveik neatrasta, bet daug žadanti Peru virtuvė.

 

Įžengęs į nediduką šeimos restoranėlį patenki į kontrastingos Pietų Amerikos šalies skonių ir kvapų pasaulį, kuris lengvai užburia.

 

Čia šeimininkauja lietuvė Kristina, kuri kartu su savo vyru perujiečiu Chose šių metų pradžioje ir įkūrė šią nedidelę Peru maisto ambasadą Lietuvoje. Per šį laiką autentiško Peru maisto jau spėjo paragauti daug kauniečių ir miesto svečių bei juo susižavėti.

reklama

 

Kadangi tai yra tikriausiai pirmasis ir vienintelis Peru virtuvės restoranas Lietuvoje, daug klientų, pamėgusių autentiškus išskirtinius skonius, atvyksta ir iš kitų miestų.

 

Kontrastų šalis – turtinga virtuvė

 

Peru virtuvė – puikus šios kontrastingos Pietų Amerikos šalies atspindys. Nusidriekusi palei Ramiojo vandenyno pakrantę, Peru turi ir aukštus sniegu padengtus Andų kalnus, ir tropines džiungles, ir sausringą dykumų regioną.

 

Todėl ir maistas šioje šalyje labai įvairus. Vandenyno pakrantėje gausiai valgomos šviežios jūros gėrybės: midijos, krevetės, žuvys ir kiti gelmių gyventojai. Kalnuose karaliauja bulvės, tačiau dauguma jų – mums nematytos, negirdėtos ir visai kitokio skonio. Tropinių miškų regionams geriausiai atstovauja įvairūs egzotiški vaisiai ir iš jų daromi gėrimai, sultys, kokteliai.

 

Labai svarbų vaidmenį šioje virtuvėje atlieka ir daugybė įvairiausių prieskonių, tarp kurių išsiskiria aitriųjų pipirų gausa. Įvairiais subtiliais skonių niuansais jie skiriasi nuo mums žinomų čili pipirų.

 

Mokėsi iš vyro mamos ir profesionalų

 

Todėl norėdama paruošti tikrus autentiško skonio patiekalus Kristina naudoja tik tiesiai iš Peru jos pačios atsivežtus prieskonius bei daug kitų reikalingų produktų. Lietuvoje, o dažnai ir visoje Europoje, daugelio jų tiesiog nėra.

 

„Gaminti perujietiškus patiekalus mokiausi iš savo vyro, jo mamos, taip pat profesionalių šefų Peru ir čia, Lietuvoje, kai vienas jų buvo atvykęs pasidalinti savo patirtimi. Man pasisekė, kad turėjau tokius puikius mokytojus, todėl dabar jau ir pati perpratau daugybę įvairių šios virtuvės niuansų“, - pasakojo restorano šeimininkė.

 

Lietuvoje patinka, planuoja didesnį restoraną

 

Pasak Kristinos, Lietuvoje jie įsikūrė ilgam, o gal ir visam laikui. Ateityje, kai verslas dar labiau įsibėgės, pora planuoja atidaryti didesnį restoraną ir jame dirbti abu.

 

„Chose čia patinka, Lietuvoje ramu, saugu, galima dirbti. Aš irgi džiaugiuosi būdama gimtinėje“, - ateities planais dalijosi išskirtinio restorano savininkė.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai:

 

reklama

D1 docinta

apklausa

Kiek laiko trunka jūsų kelionė iki darbo?
 

reklama

reklama

reklama

reklama