VersloSavaite.lt   
2009 06 08, 16:05
Kauno Botanikos sode – išskirtinė fotografijų paroda 

Image
A. Venclovo nuotr.
Visi, neabejingi gamtos grožiui, kviečiami aplankyti fotografijų parodą „Žvilgsnis į paslaptingą augalų pasaulį“, eksponuojamą VDU Kauno botanikos sode (Ž. E. Žilibero g. 6).

 

„Įprasta manyti, kad fotografuoti augalus yra banalu ir tam nereikia jokių pastangų. Tačiau ne kiekvienas sugeba subtiliai ir meniškai užfiksuoti gamtos grožį – tokį trumpalaikį, tačiau todėl ir prasmingą“, – apie parodos idėją pasakojo jos organizatorė, Botanikos sodo dailininkė Regina Sipavičienė.

reklama

 

Idėja organizuoti parodą kilo Botanikos sodo mokslo darbuotojai Juditai Varkulevičienei, o R. Sipavičienė ėmėsi tai paversti realybe. Iš konkursui atsiųstų fotografijų ji atrinko apie pusšimtį, išsiskyrusių originalumu ir menine kokybe.

 

„Parodos autoriai pademonstravo nuostabią įžvalgą ir atidumą – pro jų akis nepraslydo maži gamtos stebuklai, kurių kasdienybės skuboje dažnai nepastebime. Rodos, nereikšmingos ir nesvarbios gamtos detalės jų fotografijose atsiveria įstabiu grožiu“, – džiaugėsi R. Sipavičienė.

 

Tarp keliolikos parodos autorių – ir profesionalai, ir mėgėjai, ir Botanikos sodo darbuotojai.

 

Daugelis jų gyvena Lietuvoje, tačiau fotografijų gauta ir iš užsienyje gyvenančių tautiečių.

 

Parodą ketinama eksponuoti dar beveik mėnesį – iki birželio pabaigos, o galbūt ir ilgiau.

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrejaus Novos, Erlando Kevalo, Vidos Mildažienės, Lino Toleikio, Valdimanto Grigonio, Linos Gimbutaitės, Arvydo Venclovo nuotraukos


Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: