VersloSavaite.lt   
2015 12 14, 11:28
2016 m. verslo liudijimai – jau prekyboje

Image
Sxc.hu nuotr.
Nuo 2016 m. sausio 1 dienos keičiasi privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokų mokėjimo tvarka. PSD įmokas už verslo liudijimus, įsigytus 2016 ir vėlesniems metams, reikės mokėti Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai (Sodrai).

 

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad nuo šiandien (gruodžio 14 d.) gyventojai jau gali įsigyti naujus verslo liudijimus ateinantiems, 2016 metams, o tai patogiausia padaryti e. būdu, prisijungus prie Mano VMI, adresu www.vmi.lt/manoVMI. Įsigyjant verslo liudijimus 2016 metams PSD įmokos turės būti mokamos į Sodros biudžeto pajamų surenkamąsias sąskaitas.

reklama

 

„Nuo 2016 metų sausio 1 dienos PSD įmokas administruos Sodra“, - teigia VMI prie FM Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė – Šnirienė, pažymėdama, jog gyventojai, vykdantys individualią veiklą su verslo liudijimu iki 2015 metų gruodžio 31 dienos jiems priskaičiuotas PSD dar turės sumokėti į VMI biudžeto pajamų surenkamąsias sąskaitas, o įsigydami verslo liudijimą 2016 metams - į Sodros.

 

VMI informuoja, kad Vilniaus miesto ir Radviliškio rajono savivaldybių gyventojai ir gyventojai, ketinantys veiklą vykdyti minėtų savivaldybių teritorijose, kol kas verslo liudijimų įsigyti negalės, nes minėtų savivaldybių tarybos dar nepatvirtino fiksuotų pajamų mokesčio dydžių (verslo liudijimų „kainų“).

 

Visų savivaldybių sprendimus dėl fiksuotų pajamų mokesčio dydžių ir lengvatų, taikomų įsigyjant verslo liudijimus 2016 metams galima rasti VMI interneto svetainėje.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: