Marius Janavičius   
2008 10 30, 21:41
SPORTAS. „Žalgiris“ nesugebėjo pasipriešinti „Montepaschi“ ekipai (foto)

Dainiaus Kanapecko nuotr.Nepaisant puikiai pradėtų rungtynių, Kauno „Žalgiris“ nesugebėjo atsilaikyti prieš lietuvių vedamus Italijos čempionus. Kauniečiai pralaimėjo rezultatu 67:93.

Nors rungtynes pradėjo svečių dvitaškis, tačiau Kauno Žalgiris netrukus išsiveržė į priekį, ir svečiams teko besivejančių vaidmuo.

Antroje ketvirčio pusėje aikštelėje pasirodęs „Montepaschi" lietuvis Rimantas Kaukėnas iškart ėmėsi darbo. Po 5 iš eilės R.Kaukėno taškų likus žaisti dvi minutes iš kauniečių persvaros teliko tik 2 taškai. Visgi kėlinio pabaigą sėkmingiau žaidė kauniečiai. Po pirmųjų 10 minučių – 22:19.

Antrąjį kėlinį tolimais metimais pradėjo Paulius Jankūnas ir Dainius Šalenga taip gražindami „Žalgiriui” 7 taškų pranašumą. Netrukus dar 2 taškus pridėjo Willie Deane'as. Visgi 5 taškus ir eilės pelnius svečiams, Gintaras Krapikas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, nes po Kšištofo Lavrinovičiaus tolimo metimo aikštės šeimininkų persvara siekė tik 3 taškus (31:28), o dar po kelių akimirkų priešininkai pirmą kartą išsiveržė į priekį.

Toliau kova vyko taškas į tašką. Prieš išeinant ilsėtis M. Kalnietis pelnė 4 taškus iš eilės ir kėlinys baigėsi rezultatu 43:40.

Trečiąjį kėlinį pradėjo iš toli pataikęs Ž.Janavičius – 46:40. Tačiau netrukus svečiai sumažino skirtumą iki minimumo - 51:50. Po dviejų nesėkmingų žalgiriečių atakų Italijos čempionus į priekį išvedė R. Sato dėjimas, o R.Kaukėno dvitaškis paskutinę atakai skirtą sekundę privertė G. Krapiką prašyti pertraukėlės.

Ketvirčio pabaigoje žalgiriečiai žaidė chaotiškai, ir ketvirčio pabaigoje leido svečiams išsiveržti į priekį rezultatu 57:67.

Paskutinis kėlinys tebuvo tik formalumas svečiams iš Italijos. Lemiamą ketvirtį svečiai pradėjo trijų minučių spurtu 17:3. Palūžę žalgiriečiai nesugebėjo rimčiau pasipriešinti varžovams ir patyrė skaudžią nesėkmę rezultatu 67:93.

Trečiojo kėlinio pabaigoje aikštelę palikęs W. Deanas susilaužė nosį.

G.Krapikas: „Komanda dar nepasirengus tokio lygio rungtynėms"

Pagrindine pralaimėjimo priežastimi G. Krapikas įvardijo fizinio pasiruošimo trūkumą. Klubo strategas teigė, kad nepaisant to, jog žaidėjai buvo dažnai keičiami, komanda dar nėra tinkamai pasiruošusi tokio lygio varžyboms.

P. Jankūnas bei M. Kalnietis dar nėra visiškai atsigavę po traumų, ir, G. Krapiko teigimu, šiose rungtynėse jie buvo aikštėje žymiai ilgiau nei jiems priklausytų.

Įpusėjus trečiajam kėliniui visiškai išseko L. Woodsas. Pasak „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio, prie to prisidėjo tai, kad krizės metu amerikietis nesitreniravo su komanda.

Strategas pasidžiaugė Ž. Janavičiaus žaidimu, tačiau apgailestavo, kad amžius dar neleidžia jaunajam krepšininkui rungtyniauti pilna jėga.

Sienos ekipos vyr. treneris Simone Pianigiani teigė, jog savo žaidėjams liepė stengtis perimti kuo daugiau kamuolių, kadangi kauniečiai turėjo ūgio persvarą.

Aktyvios gynybos dėka „Žalgiris“ sugebėjo prarasti 22 kamuolius. Taigi, nors ir kauniečiai laimėjo kovą po krepšiais, tačiau kibi priešininkų gynyba sužlugdė visus planus iškovoti pergalę.

Dainiaus Kanapecko nuotr.
Paulius Jankūnas rungtynėse pelnė 16 taškų

Dainiaus Kanapecko nuotr.
D. Šalengos indėlis – 5 taškai 

Dainiaus Kanapecko nuotr.
Kamuolį iš L.Voodso (viduryje) rankų bandė išmušti R.Kaukėnas (dešinėje)

Dainiaus Kanapecko nuotr.
Trečiojo kėlinio pabaigoje aikštelę palikęs W. Deanas susilaužė nosį.

Dainiaus Kanapecko nuotr.

Dainiaus Kanapecko nuotr.
M. Kalnietis (viduryje) sėkmingai įsijungė į žaidimą 

Dainiaus Kanapecko nuotr.
Ž.Janavičius  po šio epizodo išsaugojo kamuolį komandai 

Dainiaus Kanapecko nuotr.

Verslosavaite.lt