2008 08 04, 09:35
Tyrimas: Sumažėjo butų kainos

Vs nuotr.Nuo metų pradžios nukrito tiek naujos, tiek senos statybos butų kainos. Butų įkainiai priklauso nuo buto vietos mieste, įrengimų, būklės, o pranešime pateikiama vidutinių kainų statistika. Tai pastebėta išanalizavus daugiau nei 31 tūkst. didžiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt publikuojamų skelbimų apie parduodamus butus.

Vilniaus mieste metų pradžioje senos ir naujos statybos kainos buvo vienodos ir siekė vidutiniškai 8500 Lt/kv.m. Vasario mėn. pradėjo ryškėti skirtis tarp senos ir naujos statybos butų įkainių. Tuo metu kilusios naujos statybos butų kainos gegužės pabaigoje ėmė stabilizuotis, o senos statybos – kristi. Šiuo metu naujos statybos butas sostinėje kainuoja vidutiniškai 8900 Lt/kv.m, senos statybos – 7900 Lt/kv.m.

Kaune nuo pat metų pradžios buvo matomas skirtumas tarp senos ir naujos statybos butų įkainių. Naujos statybos butas apytiksliai kainavo 5700 Lt/kv.m, senos statybos – 5100 Lt/kv.m. Nuo sausio mėn. senos statybos butų įkainiai išsilaikė stabilūs ir nepakito, o naujos statybos butų kainos buvo pakilusios vasario – kovo mėn., bet dabar yra sumažėjusios ir siekia vidutiniškai 5400 Lt/kv.m.

Klaipėdoje, kaip ir Kaune, skirtis tarp naujos ir senos statybos butų buvo pastebima nuo metų pradžios. Tuo metu naujos statybos butas buvo parduodamas vidutiniškai už 8600 Lt/kv.m, senos statybos – už 6700 Lt/kv.m. Nuo sausio mėn. senos statybos butų įkainiai pakito iki 7000 Lt/kv.m, o naujos statybos butų kainos nukrito (ypač per gegužės – birželio mėn.) iki 7700 Lt/kv.m.

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: