Marius Janavičius   
2007 12 14, 06:12
J. Bertomeu: „Žalgiris“ – tai Eurolygos būstinė Lietuvoje“

J.Petronio nuotr.Prieš pat Eurolygos rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Bolonijos „Virtus Vidivici“, vykusioje spaudos konferencijoje Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu džiaugėsi vizitu Lietuvoje, kuri jo žodžiais tariant yra unikali šalis kalbant apie krepšinį.

Pažėrė priekaištų Sporto Halei

Eurolygos vadovas negailėjo priekaištų Kauno sporto halei, ir pabrėžė, kad 2009 – 2010 metų sezoną „Žalgiris“ turi rungtyniauti arba naujoje arenoje, arba pagal visus Eurolygos reikalavimus paruoštoje halėje.

Jordi Bertomeu dalinosi įspūdžiais apie susitikimus su valdžios atstovais ir teigė esantis nudžiugintas, kad Lietuvoje taip rūpinamasi krepšiniu. Negailėta gerų žodžių ir „Žalgirio“ klubui.

„Tai yra klubas, padėjęs susikurti Eurolygai, ir yra lyg Eurolygos būstinė Lietuvoje“, - pabrėžė Kauno ekipos svarbą ispanas.

„Šiandien atvykome čia, nes Europos klubiniam krešiniui sukanka 50 metų. Tai yra puiki proga pagerbti geriausius klubus, trenerius, žaidėjus, teisėjus, federacijas. Tuo pačiu norime pagerbti Kauno komandą ir labiausiai krepšiniui nusipelniusius asmenis“, - teigė eurolygos vadovas.

Pareiškė susirūpinimą naująja arena

Žurnalistų paklaustas apie klubo ateitį ateityje J. Bertomeu išreiškė susirūpinimą būsimos arenos statybomis ir esama arena.

Nuo 2009 – 2010 metų sezono Eurolyga rengia pakeitimus pagal kuriuos Kauno ekipa, norėdama žaisti turnyre turi pasistatyti naują areną. Ispanas išdėstė pagrindinius Halės trūkumus –  jai jau 70 metų ir niekur kitur tokios arenos nėra, taip pat vietos trukūmas rūbinėse, pačioje arenoje, blogas apšvietimas be to reiktų įrengti kubą vidury halės. Tiesa, Eurolyga leidžia žaisti halėje kol bus pastatyta nauja arena, tačiau esamą taip pat būtina renovuoti.

A. Sabonis džiaugėsi Eurolygos vadovo vizitu

Arvydas Sabonis, spaudos konferencijoje, kaip ir visada, buvo lakoniškas.

„Malonu šalia matyti Eurolygos vadovą, ir noriu padėkoti už šios lygos puoselėjimą bei apdovanojimus. Esu dėkingas klubo fanams, nes tai, kas darėsi praeitose rungtynėse su Vitorios „Tau Ceramica“, girdėjo visa Ispanija“, - pasakojo A. Sabonis.

Atsakydamas į J. Bertomeu priekaištus, „Žalgirio“ klubo prezidentas vilėsi, jog Kauno valdžia kuo greičiau pradės statybas, ir kad nereikės namų rungtynių žaisti kitame mieste.

Prieš pat mačą, Europos klubinio krepšinio 50 metų proga, buvo apdovanoti Europos krepšiniui nusipelnę žmonės.

Apdovanojimus nuo J. Bertomeu gavo šie asmenys: Arvydas Sabonis, Modestas Paulauskas, Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomičius, Algirdas Brazys, Saulius Štombergas, Eurelijus Žukauskas ir treneris Jonas Kazlauskas.

Verslosavaite.lt