VersloSavaite.lt   
2007 08 10, 12:29
Kauno arena: BBI kovoja toliau, „Žalgiris“ atsitraukia

Image
Arena
Tarptautinė statybų ir inžinerijos kompanija „Bouygues Batiment International“ (BBI) pateikė ieškinį Kauno miesto savivaldybės administracijai dėl arenos projektavimo, statybos ir eksploatavimo koncesijos suteikimo nutraukimo bei nuostolių atlyginimo. Tuo tarpu Kauno „Žalgirio“ atstovai teigia, kad šiame ieškinyje nedalyvauja.

 

„Žalgiris“: padarėme, ką galėjome

reklama

 

Tuo tarpu žiniasklaidai išplatintame pranešime rašoma, kad ieškinį pateikė BBI ir Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo konsorciumas.

 

„Konsorciumas šiuos Kauno m. savivaldybės veiksmus traktuoja kaip nesąžiningus ir neteisėtus. Konsorciumo nario „Bouygues Batiment International“ (BBI) nuostoliai dėl tokio savivaldybės sprendimo preliminariai sudaro 14 mln. Lt. Suma bus tikslinama“, - teigiama pranešime.

 

„Žalgirio“ komunikacijos direktorius Paulius Motiejūnas Verslosavaite.lt teigė, kad „Žalgiris“ nedalyvauja ieškinyje, nes konsorciumas nėra juridinis asmuo.

 

„Mes ir negalėtume teistis su savivaldybe, nes ji turi mūsų krepšinio klubo akcijų. „Žalgiris“ į visą šį reikalą gali būti įtrauktas tik kaip trečiasis asmuo. Manau, kad dėl arenos statybos klausimo jau padarėme viską, ką galėjome“, - Verslosavaite.lt sakė P.Motiejūnas.

 

Neseniai spaudoje „Žalgirio“ viceprezidentas Gediminas Navikauskas taip pat sakė, kad „Žalgiris“ aktyviai nebedalyvaus arenos statybos reikaluose ir koncentruosis į pasiruošimą ateinančiam krepšinio sezonui.

 

Ieškinio formuluotės plačiau nekomentuoja

 

Panorus sužinoti ar prancūzai ieškiniu savivaldybei nori tik prisiteisti nuostolius, ar dar kovos dėl teisės statyti areną, BBI interesams atstovaujančios viešųjų ryšių agentūros atstovė Laura Montvilaitė teigė, kad kol kas šis pranešimas yra nekomentuojamas.

 

„Kol kas galime pateikti tik oficialią ieškinio formuluotę. Teisininkai šiuo metu plačiau jos nekomentuoja“, - sakė L.Montvilaitė.

 

Liepos mėnesį konsorciumo atstovai teigė, kad prireikus, savo reputaciją gins teisme ir sieks prisiteisti atlyginimą už nuostolius.

 

Kauno miesto savivaldybė liepos pabaigoje nutraukė derybas su BBI ir „Žalgirio“ konsorciumu dėl arenos Nemuno saloje statybos ir netrukus pasirašė sutartį su architektu Eugenijumi Miliūnu dėl jo arenos projekto pabaigimo.

 

Šiam projektui įgyvendinti turėtų būti paskelbti arenos statytojo ir operatoriaus konkursai.

 

Sieks apginti reputaciją

 

Tai ir dabartinio ieškinio savivaldybei formuluotė leidžia manyti, kad BBI tikslas – apginti savo reputaciją įrodant, jog derybos sužlugo ne dėl jos kaltės ir prisiteisti nuostolių atlyginimą.

 

„Bouygues Batiment International“ priklauso tarptautinei „Bouygues“ grupei, užimančiai lyderiaujančias pozicijas statybos, inžinerijos, elektros instaliacijos ir priežiūros srityse.

 

BBI yra pastačiusi Prancūzijos nacionalini stadioną „Stade de France“, Budapešto universalią areną, Prahos oro uostą, dalyvavo statant tunelį po Lamanšo sąsiauriu ir kitus prestižinius objektus.

 

BBI ieškinys pateiktas Kauno apygardos teismui.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: