Marija Tuškevičiūtė   
2007 11 19, 00:00
Kauno vegetarinių užeigų savininkai savo verslui mato perspektyvą

Vs nuotraukaVegetarišką gyvenimo būdą propaguojantys kauniečiai praeitą mėnesį sulaukė džiugios žinios – Laisvės alėjoje duris atvėrė vegetariškų patiekalų restoranėlis. Verslosavaite.lt kalbinti vegetariškų maitinimo įstaigų savininkai buvo nusiteikę optimistiškai ir sakė tikintys savo verslo ateitimi.

Vegetariškam restoranui svarbus išradingumas

Skambaus pavadinimo restoranėlis „Morkų šėlsmas“ siūlo tik vegetariškus patiekalus: nuo šviežiai spaustų sulčių, kokteilių, amerikietiško stiliaus šaltų vaisių gėrimų iki vegetariško saulėgrąžų apkepo, tofu kepsniukų, sojos pupelių paplotėlių.

Kaip teigia „Morkų šėlsmo“ savininkė Filomena Bučaitė, dar tik mėnuo, kai „Morkų šėlsmas“ atvėrė savo duris, tačiau jame jau gausu pastovių lankytojų, o virtuvės meistras, atvykęs iš Kanados, visada stebina savo naujovėmis ir išradingumu.

„Jei patiekalai pagaminti išradingai, šios virtuvės gerbėjų netrūksta“, - Verslosavaite.lt teigė F. Bučaitė.

Pasak jos, „Morkų šėlsmas“ sparčiai populiarėja tarp studentų, centre dirbančių žmonių ir kitų, ieškančių alternatyvios mitybos.

„Suaroje“ – ne tik vegetariški patiekalai

Nuo 2001 metų miesto centre veikianti kavinukė „Suara“ neapsiriboja tik vegetariškais patiekalais. Čia dažnai lankosi ir tradicinės lietuvių virtuvės mėgėjai. Šią kavinę yra pamėgę aplinkinių įmonių darbuotojai, todėl didžiausio žmonių antplūdžio sulaukia pietų metu.

Vegetariškų patiekalų kainos šioje kavinėje svyruoja nuo 6,5 iki 7,5 lt. Kaip teigia kavinės savininkė Zeta Starkevičienė, šiais laikais būti vegetaru yra ganėtinai brangu, todėl kavinėje vegetarai negali nuolat mėgautis ekologiškais patiekalais.

Savininkė minėjo ir tai, kad ši kavinė nėra gerai žinoma tarp kauniečių, kaip gaminanti vegetariškus patiekalus

Vegetariškas maistas gelbsti ir nuo ligų

Atokiau nuo miesto centro įsikūręs indiškas vegetarinis restoranas „Radharane“ lapkričio mėnesį pažymės jau šeštąjį gimtadienį. Anot jo savininko Aido Mačiulio, pirmieji trys metai buvo labai sunkūs.

„Net kilo mintis išvykti į užsienį, bet po truputį gerėjant šalies ekonomikai padaugėjo ir žmonių, besirūpinančių savo sveikata“, - Verslosavaite.lt pasakojo verslininkas.

Pasak jo, maistas šiame restorane gaminamas ne tik pagal seniausias senovės Indijos kulinarines tradicijas ir receptus, bet ir tikėjimą. Kaip teigia restorano savininkas, ne vienas lankytojas yra pasveikęs nuo sunkiai išgydomos ligos, vien tik pakeitęs įprastą savo mitybą į vegetarišką.

Indiško stiliaus restoranas lankytojų daugiausiai sulaukia pietų metu, taip pat ir savaitgaliais. Negalintiems atsisakyti mėsos taip pat siūlomi maistingi karbonadai, sveikuoliški kotletai, šašlykai, kepti ant ugnies ir pagardinti išskirtiniais prieskoniais. Restorano savininkas, pasisėmęs naujų idėjų, neseniai grįžo iš Indijos, todėl netrukus žada papildyti „Radharanės“ meniu.

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai:

 

reklama