Vismantas Žuklevičius   
2008 07 29, 18:25
Pristatyta Nacionalinio kongresų centro koncepcija

V. Žuklevičiaus nuotr.

Vilniaus Koncertų ir sporto rūmuose (VKSR) pristatyta šių rūmų renovacijos į Nacionalinį kongresų centrą galimybių studija.

Reikalingi Lietuvai

Modernaus kongresų centro Lietuvai labiausiai reikės 2013 m., kuomet šalis pirmininkaus Europos Sąjungai. Tais metais mūsų šalyje vyktų apie 200 konferencijų.

Kol kas šalyje nėra kongresų centro, atitinkančio būsimų konferencijų reikalavimus. Vilnius nusileidžia Rygai ir Talinui, kuriuose jau senokai funkcionuoja modernūs kongresų rūmai.

Apleisti stovėjo net 10 metų

Nacionalinio kongresų centro koncepcijoje numatyta, kad renovavus VKSR, kongresų centras galėtų priimti daugiau kaip 3000 konferencijų dalyvių. Planuojama, kad būtų viena didelė pagrindinė salė, kurią būtų galima transformuoti į kelias mažesnes, tinkančias patiems įvairiausiems koncertams ir renginiams.

„Vilnius dar neturi tokios geros koncertų salės, kokia buvo čia. Deja, miestas net 10 metų apleido šiuos rūmus. Tikiuosi, kad mūsų siūlomas projektas sulauks miestiečių ir valdžios atstovų dėmesio“, – optimistiškai kalbėjo rūmų renovacijos projektą pristatęs architektas Sigitas Kuncevičius.

Rūmų renovacijos projektas sulaukė pritarimo

Į VKSR rekonstrukcijos pristatymą susirinkę politikai, miesto savivaldybės atstovai vieningai pritarė, kad būtina atgaivinti rūmus, čia įkurti kongresų centrą.

Politikai palaikė konkresų rūmų renovacijos projektą, tačiau pasigedo jame parkavimo problemos sprendimo.

Dėl rūmų renovacijos įsteigta viešoji įstaiga „Vilniaus mokslo ir kongresų centras“.

V. Žuklevičiaus nuotr.

Į viršų

Verslosavaite.lt