2008 07 23, 11:05
Vienas didžiausių Lietuvos statinių iškils Kaune

Vs nuotr.Bendrovė „Baltic shopping centers“ statys 80 tūkst. kv. m ploto pastatų kompleksą Kaune. Keturi nauji pastatai su požemine automobilių stovėjimo aikštele iškils šalia „Baltic shopping centers“ valdomo prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“.

Šį biurų centrą su sporto ir konferencijų kompleksu planuojama užbaigti 2010 m. Jis bus vienas didžiausių statinių Lietuvoje.

Kompleksą, kuri projektuos, įmonė „Ramboll Lietuva“,  sudarys keturi pastatai. Aukščiausiame jų – aštuonių aukštų 20 tūkst. kv. m pastate įsikurs pagrindinė UAB „Senukų prekybos centras“ būstinė.

Kitas, šešių aukštų 17 tūkst. kv. m pastatas, bus skirtas biurų nuomai. Čia taip pat bus projektuojami 2 tūkst. kv. m sporto ir 1 tūkst. kv. m konferencijų centrai bei 40 tūkst. kv. m automobilių stovėjimo aikštelė.

Planuojama, kad visi projektavimo darbai ir leidimų statyboms gavimas užtruks apie 9 mėnesius.

Architektūrinę pastatų komplekso koncepciją ruošia tarptautinė kompanija „Chapman Taylor“, kuri be šio biurų parko taip pat kuria ir prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ plėtros projektą. Iš viso į šį daugiafunkcinio centro projektą „Baltic shopping centers“ planuoja investuoti apie 400 mln. litų.

 

Į viršų



VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: