2007 11 13, 16:47
Miunchene buvo atverti vartai į unikalų „BMW pasaulį“ (foto)

Vs nuotraukaBMW Group savo gerbėjus pakvietė į naują unikalų multifunkcinį kompleksą Vokietijoje, Miunchene – „BMW Welt“ („BMW pasaulis“).

Buvusio Olimpinio parko erdvėje įsikūrusiame komplekse originalia forma siūloma atrasti viską, kas susiję su BMW prekiniu ženklu ir jo vertybėmis – dinamiškumu, sportiškumu ir aistra.  

„BMW Welt“ – tai didžiulis progresyvios architektūros pastatas šalia pirmosios BMW gamyklos, jame veikia automobilių ir motociklų pristatymo centras, BMW muziejus, konferencijų centras, technologijos ir dizaino studija, jaunimo ir vaikų miestelis, specializuotos parduotuvės bei restoranai. Tikimasi, kad per metus  susipažinti su naujausiais BMW kūriniais bei pasigrožėti koncerno infrastruktūra atvyks per 850 tūkst. žmonių.

Viena svarbiausių naujojo komplekso taškų – individualizuotos automobilių ir motociklų pristatymo aikštelės. Kiekvienais metais BMW parduoda apie 45 tūkst. naujų automobilių vairuotojams, įsigyjantiems savo transporto priemones Miunchene – nuo šiol jie tai galės daryti vienoje vietoje.

Nuo 1973 m. veikiančiame ir kasmet vidutiniškai 200 tūkst. lankytojų sutraukiančiame BMW muziejuje eksponuojama daugiau nei 100 originalių eksponatų, čia veiks ilgalaikės ir nuolat besikeičiančios ekspozicijos, vyks senųjų ir naujų technologijų prezentacijos, kuriančios sąsajas tarp šiuolaikinio pasaulio bei transporto, pramonės, kultūros ir meno istorijos. Šiuo metu yra ruošiamas naujas BMW muziejus, kurio plotas bus penkis kartus didesnis, duris jis atvers 2008-ųjų pavasarį. 

Užsukę į „BMW Welt“, komplekso lankytojai galės apžiūrėti šalia esančią seniausią BMW gamyklą, kurioje kasdien nuo konvejerio nurieda daugiau nei 800 3-ios serijos Touring ir Saloon modelių, taip pat 1,2 tūkst. variklių. Gamykloje dirba apie 9 tūkst. darbuotojų iš viso pasaulio.

Žymaus austrų architekto profesoriaus Wolf D. Prix suprojektuoto „BMW Welt“ pastato statybos darbai prasidėjo dar 2004 m. Prie šio projekto dirbo per 120 architektų ir inžinierių.

Vs nuotrauka

Vs nuotrauka

Vs nuotrauka

Vs nuotrauka

Verslosavaite.lt