2008 08 21, 15:31
Žemaičiai asfaltuoja kelius švedams

Vs nuotr.„Žemaitijos keliai“ jau trečią kartą kviečiami dirbti į Vakarų Europos šalis. Šįkart kelininkai išvyko darbuotis į Švediją.

Pastebėjo Britanijoje

Švedijos bendrovė „Peab Asfalt“ „Žemaitijos kelius“ pastebėjo praėjusiais metais, jiems dirbant Didžiojoje Britanijoje.

UAB „Žemaitijos keliai“, kartu su „Peab Asfalt“ dirba Švedijos centrinėje dalyje ruože tarp gyvenviečių Älvdalen ir Särna, apie 400 km. į šiaurės vakarus nuo Stokholmo. Rugpjūčio pradžioje pradėtus darbus ketinama baigti rugsėjo viduryje.

„Peab Asfalt“ yra laimėjusi Švedijos kelių direkcijos kontraktą beveik 900 km kelių priežiūrai ir remontui vidurio Švedijoje penkerių metų laikotarpiui.

Naudoja ekonomišką technologiją

„Žemaitijos kelių“ kelininkai iš sutrupintos senos dangos įrengia 20 cm storio kelio pagrindą, stabilizuotą bitumo emulsija ir cementu.

„Būtent toks būdas atnaujinti senoms asfaltbetonio dangos yra pats ekonomiškiausias ir ekologiškiausias, turintis dideles perspektyvas ateityje“, - tvirtino „Žemaitijos kelių“ direktoriaus pavaduotojas Alvydas Peldžius.

Švedai, gerai įvertinę „Žemaitijos kelių“ atliekamų darbų kokybę ir spartą Lietuvoje pasikvietė juos dirbti į Švediją. Pagal kontraktą su „Peab Asfalt“ žemaičiai Švedijoje turi pagaminti 21 tūkst. tonų stabilizuoto pagrindo mišinio. Šis darbų frontas žemaičiams pakankamai didelis. Iš viso per metus „Žemaitijos keliai“ pagamina apie 60 tūkst. tonų pagrindo mišinio. 

„Pastebime, kad šia technologija ir įranga jau domisi ir kiti Švedijos rangovai“, - sakė A. Peldžius.

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: