2008 05 26, 00:00
„Kauno dienos 2008“. Nuo gatvės mūšių – iki pirotechnikos šou (fotoreportažai, 2 video)

Vs nuotr.Kauno 600 metų savivaldos jubiliejui šiemet skirtos šventės renginiai vyko nuo antradienio, tačiau pagrindiniai akcentai buvo numatyti savaitgalį.

Uždarymui – J.Kairio triukai ir pirotechnikos šou

Sekmadienį, paskutinę Kauno miesto šventės dieną, kauniečiai galėjo gėrėtis lakūno J. Kairio akrobatiniais triukais ir įspūdingiausiu šventės reginiu – iliuminuotų laivų paradu Nemunu ir fejerverku nuo Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto.

Akimirkos iš šių renginių – Verslosavaite.lt video medžiagoje ir Alvydo Urbano nuotraukose, kurias rasite čia.

Po gatvės mūšių – „Anties“ koncertas

Sukilėliai įsiveržė į Kauną netikėtai ir išstūmė carinės Rusijos pajėgas iš miesto centro. Tačiau netrukus persirikiavę rusų daliniai remiami patranku ugnies perėjo į kontrpuolimą ir privertė sukilėlius atsitraukti iš miesto Aleksoto tiltu.

Taip šeštadienį vyko 1794 metų sukilimo metu įvykusio mūšio dėl Kauno inscenizacija. „Kautis“ miestiečių, trokštančių viską pamatyti ir įamžinti fotoaparatais ar mobiliaisiais telefonais, pripildytose gatvėse istorijos klubų nariams buvo tikras iššūkis. Griaudėjo patrankos, pokšėjo šautuvai, tačiau rimtesnių nemalonumų išvengta. Nuotraukas ir video rasite čia.

Vakare kauniečius savo koncertu nudžiugino legendinė roko grupė „Antis“, pirmą kartą po dvidešimties metų savo gimtajame mieste grojusi daugiatūkstantinei miniai. Ne vieną keturiasdešimtmetį šis koncertas privertė nubraukti nostalgiškų prisiminimų išspaustą ašarą, o šalia šėlo jaunieji grupės gerbėjai. Jono Petronio nuotraukas iš koncerto rasite čia.

Atidarymui – įspūdingas ugnies šou

Kauno 600 metų savivaldos jubiliejui šiemet skirtos šventės renginiai vyksta jau nuo antradienio, tačiau pagrindiniai akcentai numatyti savaitgalį.

Penktadienį oficialiame šventės atidaryme susirinkusiuosius prie Kauno pilies įspūdingu lazerių, ugnies, pirotechnikos ir šokio spektakliu nudžiugino studija „Ugnies ratas“.

Jono Petronio nuotraukose – akimirkos iš penktadienį vykusio ugnies šou.

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 

 

reklama