2007 12 20, 06:55
„Respublikos“ viešbučio Kaune rekonstrukcija pajudės jau kitąmet

J.Petronio nuotr.Jau ne vienus metus Kaune laukiama viešbučio „Respublika“ rekonstrukcijos ir naujo biurų bei gyvenamųjų namų komplekso statybos reikalai pajudėjo.

Trečiadienį naujo Kauno miesto centro statybai Karaliaus Mindaugo prospekto ir atstatytų Karmelitų bei Spaustuvininkų gatvių teritorijoje pritarė Kauno architektūros ir urbanistikos taryba. 

„Turėdami architektūros ir urbanistikos tarybos pritarimą tikimės jau kitų metų vasarį gauti leidimą statyboms ir pradėti darbus“, - sako vieno iš projekto investuotojų, Kauno verslo rūmų valdybos pirmininkas Paulius Jaruševičius.

Komplekse – viešbutis bei biurų centras

Naujas daugiafunkcinis kompleksas apjungs rekonstruotą viešbutį „Respublika“, dabartinio konservų fabriko vietoje iškils A klasės biurų pastatas ir gyvenamasis daugiabutis namas su komercinėmis patalpomis ir požeminiais garažais.

Užbaigus kompleksą kauniečiams bus pasiūlyta beveik 9000 kvadratinių metrų mieste taip trūkstamų A klasės biurų ir beveik 70 įvairaus dydžio butų.

Požeminiame garaže tilps 450 automobilių

Bendras požeminių garažų plotas viršys 11 000 kvadratinių metrų, vienu metu čia tilps apie 450 automobilių.

Atnaujintas viešbutis su restoranais, sveikatos ir grožio centrais miesto svečiams teiks 3 ir 4 žvaigždučių vertas paslaugas.

Viso komplekso pastatų pirmuosiuose aukštuose įsikurs meno galerijos, parduotuvės, kavinės kitos visuomeninės paskirties patalpos.

Bus atstatytas Karmelitų gatvė

Atstatyta Karmelitų gatvė taps Laisvės alėjos tęsiniu, judria pėsčiųjų promenada, kuri tikėtina bus visada gyva, nes čia ne tik gyvens, dirbs ir atvyks pramogauti kauniečiai, bet šia kryptimi natūraliai formuojasi dideli pėsčiųjų srautai iš Laisvės Alėjos į prekybos centrą „Akropolis“, o su laiku ir į būsimus Sporto rūmus. Šį kvartalą galima vadinti būsimu nauju miesto centru.

Naujo komplekso pastatus suprojektavo žymūs architektai A. Kančas ir G. Natkevičius. Pastarasis sukūrė viešbučio „Respublika“ rekonstrukcijos projektą, o A. Kančas - biurų pastato ir gyvenamojo daugiabučio namo projekto autorius.

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: