VersloSavaite.lt   
2007 04 02, 00:00
Akcijų biržos: VVPB indeksas sumenko 0,31 proc.

AB FMĮ „Finasta“ finansų makleris Mantas GalinisSavaitės pradžia niekuo nesiskiria nuo praėjusios: bendra apyvarta tesiekė 4,27 mln., sandorių skaičius buvo 581, o brangusių ir pigusių pozicijų santykis atitinkamai 7/18. Natūralu, kad VVPB indeksas sumenko 0,31 proc.

 

Tiesa, galima pasidžiaugti, kad pasaulio rinkose situacija iš esmės stabilizavosi. Besitęsiantis Irano ir Didžiosios Britanijos konfliktas dėl įkaitų kol kas neįgavo karinio aspekto ir viskas sprendžiama diplomatijos lygiu. Todėl naftos kainos nustojo kilusios ir apsistojo ties 65 JAV doleriais už barelį. Greičiausiai dėl šių priežasčių dauguma Europos indeksu nusidažė šviesiai žalia spalva.


Šiandien VVPB aktyviausiai prekiauta AB „Ūkio bankas“ pozicijoje, kur akcijų perleista už 1,25 mln. litų, o akcijos kaina sumenko 0,25 proc. Tuo tarpu AB „Teo.LT“ akcijos kurso smukimas sunkiai suvokiamas.

 

Balandžio 26 dieną įvyksiančiame akcininkų susirinkime turėtų būti pritarta 0,26 lito vienai akcijai dividendų mokėjimui, tačiau tai, atrodo, nedaro įspūdžio investuotojams. Šiandien AB „Teo.LT“ akcijos kaina sumenko 0,36 proc. iki 2,78 lito ribos, apyvarta siekė 970 tūkst. litų.


Rinkoje buvo ir keletas įmonių, kurios nudžiugino savo kainos kryptimi. Visų pirma APB „Apranga“, kur akcijos kaina pakilo 1,17 proc. iki 16,38 lito ribos, apyvarta siekė 403 tūkst. litų. Greičiausiai kai kurie rinkos dalyviai bando užbėgti įvykiams už akių, nes artimiausiu metu pastaroji įmonė praneš savo pirmo ketvirčio pardavimų pajamas, kurių augimas turėtų būti nemažas.

 

AB „Lifosa“ taip pat šiandien pabrango 1,08 proc. iki 29,01 lito ribos, apyvarta siekė 178 tūkst. litų. DAP kainos (pagrindinė AB „Lifosa“ produkcija) nuo metų pradžios pabrango apie 60 proc., todėl perkantieji šias akcijas turi pakankamai rimtą argumentą tai daryti.


Lietuvoje verslą plėtojančios Estijos žiniasklaidos koncerno „Ekspress Grupp“ akcijų paklausa per pirminį viešąjį jų platinimą (IPO) šešiskart pranoko pasiūlą, 6,12 mln. akcijų parduota po 92,3 kronos už vieną. Apie 78 proc. pasiūlytų akcijų įsigijo instituciniai investuotojai. Akcijos Talino biržoje pasirodys balandžio 5 dieną. Jei prekyba šiais VP susiklostytų panašiai kaip „Olympic Entertainment Group“, Baltijos rinkose galėtume sulaukti atsigavimo.

 

Parengė: AB FMĮ „Finasta“ finansų makleris Mantas Galinis

Audio komentaras

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: