2007 11 05, 00:00
„Maxima LT“ žada savo parduotuvėse mažinti prekių kainas

Vs nuotraukaAtsižvelgdama į šių dienų aktualijas bei visuomenės lūkesčius kovojant su infliacija, „Maxima“ apsibrėžė konkrečias priemones, kuriomis sieks sumažinti prekių brangimo poveikį.

Pasak „Maxima LT“ atstovų, kainos bus mažinamos visais įmanomais būdais. Jau artimiausiomis dienomis „Maxima LT“ planuoja sumažinti per 400 pavadinimų būtiniausių prekių kainas.

Įmonė taip pat ketina optimizuoti savo veiklą bei mažinti sąnaudas ir taip stabdyti prekių brangimą. Įmonės pranešime spaudai teigiama, kad šiuo metu dar kartą atidžiai peržiūrima tiekimo grandinė, mažinamos išlaidos logistikai bei kitiems verslo procesams, o sutaupyti pinigai investuojami į mažų kainų lygio palaikymą.

Jau dabar „Maxima LT“ atstovai kalbasi su gamintojais, platintojais ir ieško bendrų sprendimų, nes svarbus vaidmuo šioje situacijoje tenka ir tiekėjams. Įmonės atstovų teigimu, vyksta diskusijos, ką dar gali padaryti kiekviena iš šalių, kad sumažintų savo prekių ar paslaugų kainų kilimą.

„Įmonė neturi administracinių galimybių valdyti finansų rinkas, naudotis fiskaliniais instrumentais ar dirbtinai įšaldyti prekių kainas. Tačiau šiomis priemonėmis mes tikimės pristabdyti kainų augimo pagreitį“, - sako įmonės generalinis direktorius Gintaras Marcinkevičius.

Verslosavaite.lt