Eglė Naprytė   
2007 03 05, 00:00
KULTŪRA: Įspūdingiausi šios savaitės renginiai
Nepriklausomas ir šiuolaikiškas Oskaro Koršunovo teatras vėl kviečia į premjerą. Nacionaliniame dramos teatre Vilniuje kovo 6 ir 7 dieną pristatomas „Kelias į Damaską“ – spektaklis pagal vieną sudėtingiausių ir erdviausių Augusto Strindbergo pjesių.


Pasak spektaklio režisieriaus O.Koršunovo, šioje autobiografinėje pjesėje A.Strindbergas permąsto vidutinio amžiaus vyro gyvenimą, kalba apie kūrybą, meilę, dievo ieškojimą, tikėjimą, netikėjimą, savo gyvenimo tikslo paieškas, apie kūrybos ir meilės nesuderinamumą, apie vyrą ir moterį, apie jų nenumaldomą norą būti kartu ir tos būties nepakeliamumą.  Spektaklio pradžia – 18 val. 

Kad ir kokios nepakeliamos darbų naštos slėgtų Jūsų pečius, bent jau kovo 8-osios vakarą paverskite nepamirštama švente. Šiemet Moters diena turėtų ypač nudžiuginti muzikos gurmanes ir gurmanus: Vilniaus „Siemens arenoje“ 19 val. – šventinis koncertas „Lietuvos GRANDAI moterims“. Spalvingą dainų puokštę žiūrovams dovanos net 20 žymiausių vyrų ir vyriškų kolektyvų: Rytis Cicinas, Stasys Povilaitis, Žilvinas Žvagulis, Edmundas Kučinskas, Alanas Chošnau, Mantas, Česlovas Gabalis, Andrius Rimiškis, Mino, Vudis, Merūnas, Radži, Grūdas, Ovidijus Vyšniauskas, Egidijus Sipavičius, Kastytis Kerbedis, Kęstutis Jablonskis, grupės „Studija“, „Patruliai“, „Rondo“.

Klasikinės muzikos gerbėjams kovo 8-oji gali tapti nepamirštama pažintimi su egzotišku Kinijos kultūriniu paveldu. Vilniaus kongresų rūmų salėje 19 val. kartu su Lietuvos simfoniniu orkestru pirmą kartą koncertuos Ma Xiaohui, senovinio kinų dviejų stygų instrumento erhu virtuozė. Koncerto „Nepažįstamoji Kinija: Dviejų stygų istorija“ metu skambės ne tik tradicinė kinų muzika, bet ir kūriniai iš Vakarų muzikos lobyno. „Erhu šventąja“, „egzotiškąja rytų gėle“, „mecosoprano daina be žodžių“ pasaulio spaudoje vadinama Kinijos atlikėja yra pelniusi daugybę apdovanojimų ne tik savo tėvynėje.

Moters dienos vakarą neliks nuvilti ir legendinės Švedijos grupės „ABBA“ fanai. „Forum Palace” klube „Galaxy" 19 val. koncertuos „ABBA99“  6 atlikėjai, visiškai atkūrę populiariosios grupės išvaizdą ir skambesį.

Operos mylėtojus turėtų sudominti režisieriaus Eimunto Nekrošiaus debiutas Lietuvos operos scenoje. Kovo 10 dieną 18 val. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre pirmą kartą skambės ne tik Richardo Wagnerio operos „Valkirija“ muzika, bet ir specialūs instrumentai – Wagnerio tūbos. „Valkirija“ – ambicingiausias kūrinys operos istorijoje, pareikalavęs iš kompozitoriaus net 26 metų darbo.

VersloSavaitė

 

 

reklama